Veste dureroasă despre marele actor Victor Rebengiuc. A făcut anunțul cu lacrimi în ochi

Victor Rebengiuc, în vârstă de 89 de ani, și-a anunțat retragerea din viața publică. Actorul a declarat că va renunța la scenă după rolul tătălui din spectacolul cu același nume, care se va juca vara aceasta la Teatrul Bulandra din Capitală.

08 iun. 2022, 19:53
Veste dureroasă despre marele actor Victor Rebengiuc. A făcut anunțul cu lacrimi în ochi
Veste dureroasă despre marele actor Victor Rebengiuc

Victor Rebengiuc a avut o activitate de 67 de ani în teatru și film, jucând sute de roluri în fața publicului spectator și zeci de altele pe marile ecrane. Printre numeroase distincții primite în cariera se numără Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler și decorația „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I.

Victor Rebengiuc: „Aștept ultima cortină. Mi-ar fi plăcut să fie fără durere”

„Am 89 de ani, în curând o să am, peste câteva luni, 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință și e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori oi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Nu mai vreau. Gata, e ultimul rol pe care-l joc!”, a spus Victor Rebengiuc la Digi24.

Gestul impresionant făcut de Victor Rebengiuc pentru Marius Manole: „Mi-a pus în portofel”

Piesa „Tatăl”, de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu și scenografia Carmencitei Brojboiu, are avanpremiera în acest week-end la Teatrul Bulandra, sambătă şi duminică, de la ora 19:00. Textul, laureat în 2014 al Premiului „Moliere” pentru cea mai bună piesă și nominalizat în 2016 la premiile „Tony și Laurence Olivier”, a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă, Raluca Aprodu adaptându-l pentru scenă. Alături de Victor Rebengiuc – în rolul unui tată bătrân care își caută reperele fixe, rătăcit printre percepții fluide – din distribuție fac parte Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan și Constantin Dogioiu.


loading...