Veste excelentă pentru angajaţi: pot primi 150 de lei sub formă de tichete cadou, de Crăciun. În ce condiţii

Angajaţii din România pot primi până la 150 de lei de persoană sub formă de tichete cadou, pentru sărbătorile de Crăciun. Potrivit noului Cod Fiscal, care a intrat în vigoare la începutul acestui an, tichetele cadou sub această valoare nu mai sunt impozitate. 

22 nov. 2016, 13:31

Tichetele cadou acordate în baza contractului de muncă drept cadouri salariaților, cât și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, sau drept cadouri oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, sunt neimpozabile din perspectiva impozitului pe venit, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 de lei.

Valoarea TICHETELOR DE MASĂ a fost majorată de la 13 la 15 lei

Tichetele cadou sunt neimpozabile atât în beneficiul propriilor angajați, cât și în beneficiul copiilor minori ai acestora
Până la intrarea în vigoare a Noului Cod fiscal, beneficiau de facilitățile fiscale doar companiile care acordau tichetele cadou în beneficiul copiilor minori ai angajaților.
Începând cu 1 ianuarie 2016, tichetele cadou sunt neimpozabile atât în beneficiul propriilor angajați, cât și în beneficiul copiilor minori ai acestora, dacă sunt acordate cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, sau drept cadouri oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, în limita a 150 de lei.

Citeşte şi VEŞTI BUNE pentru o parte dintre angajaţi: Salariul minim majorat, o zi de concediu în plus