Veste excelentă pentru cei care locuiesc la bloc! Soluția care i-ar putea scăpa de facturile catastrofale la curent

Scumpirile sunt din ce în ce mai mari la energie, însă e posibil ca tocmai această situație să ne deschidă perspectivele spre identificarea unor soluții benefice pe termen lung, cum ar fi energia verde.

01 sept. 2022, 22:42
Veste excelentă pentru cei care locuiesc la bloc! Soluția care i-ar putea scăpa de facturile catastrofale la curent

Cu siguranță v-ați gândit măcar o dată că ați putea scăpa de problema facturilor la energie dacă v-ați instala panouri fotovoltaice. Însă trebuie luat în considerare că suma totală a unei astfel de investiții nu e deloc de neglijat. Însă o altă problemă și mai mare e unde pui panourile dacă stai la bloc.

Există, totuși, vești bune. Se intenționează extinderea programului Casa Verde, iar cei care locuiesc la bloc vor putea cere finanțare pentru a monta panouri voltaice pe acoperiș.

Ideile acestea sunt, în momentul de față, la stadiul de discuție, însă oportunitatea este extrem de benefică pentru locuitorii de la bloc. Dacă nu se găsesc soluții care să permită distribuirea energiei către apartamente, pentru a fi acoperit consumul individual, oamenii vor putea scăpa măcar de electricitatea consumată la comun. Spre exemplu, iluminatul pe scara blocului sau liftul nu ar mai intra astfel la costurile de întreținere.

”Ar fi bine să găsim o soluție și pentru blocuri. Acolo lucrurile sunt mult mai complicate din punct de vedere tehnic în primul rând, pentru că energia produsă nu se poate repartiza pe apartamente.

Pe de altă parte, oamenii ar fi mulțumiți să acopere măcar consumul de curent electric din spațiile comune, cum ar fi casa scării sau funcționarea liftului. În Sibiu, primăria a aprobat deja instalarea de panouri fotovoltaice pe blocurile cu acoperiș tip șarpantă și pe cele care au terase, cu condiția să nu fie alterată estetica imobilelor”, a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

„Curentul, chiar dacă e doar pentru casa scării, e ceva. Orice ban care îți vine și nu îl dai, e un lucru foarte bun. Pentru o asemenea investiție, toți vecinii trebuie să se pună de acord. Până să extindă programul Casa Verde, autoritățile trebuie să-l facă să funcționeze. În acest moment, Administrația Fondului pentru Mediu a reușit să analizeze doar 18% din cele peste 44.000 de solicitări de finanțare depuse”, a spus Ioan Constantinescu, președintele asociației de proprietari.

Citește și Angajări în învăţământ. Sorin Cîmpeanu cere deblocarea posturilor

Citește și Femeie agresată sexual în liftul unui bloc din Bucureşti. Agresorul a fost arestat