Veste excelentă pentru fanii lui Valentino Rossi. Il Dottore va concura şi după 40 de ani

Italianul Valentino Rossi (Yamaha), de șapte ori campion mondial la categoria regină a motociclismului viteză (MotoGP), a declarat marți că va lua o decizie asupra viitorului său anul următor, dar că este mai curând înclinat să continue să concureze și după 40 de ani.

07 nov. 2017, 14:50
Veste excelentă pentru fanii lui Valentino Rossi. Il Dottore va concura şi după 40 de ani

Voi decide în legătură cu viitorul meu după sezonul următor„, a declarat Il Dottore, care va împlini 39 de ani în februarie 2018. „Dacă voi considera după câteva curse că sunt competitiv, mi-ar plăcea să continui mai mult timp„, a precizat Rossi, de nouă ori titrat la cel mai înalt nivel.

Pilotul italian a fost supus unei operații la sfârșitul lunii august pentru o dublă fractură de tibie și peroneu suferită la un antrenament de anduranță. După forfaitul la Marele Premiu al statului San Marino, el a surprins pe toată lumea reluând competiția pe 23 septembrie cu ocazia Marelui Premiu al Aragonului, după doar trei săptămâni de absență.

Mă pregătesc cu o abordare concentrată și organizată pentru ultimul Mare Premiu al sezonului de la Valencia„, a insistat Rossi înaintea cursei spaniole pe care a câștigat-o în 2003 și 2004.

Pilotul Yamaha nu mai este în cursa pentru titlu în acest sezon, el aflându-se pe locul 5 în clasamentul general înaintea MP al Valenciei, în care spaniolul Marc Marques este bine plasat pentru câștigarea celui de-al 4-lea său titlu în 5 sezoane. „Este un moment important pentru mine, sunt într-o formă bună pentru ultima cursă de la Valencia. Piciorul este mai bine și eu mă simt bine„, a spus Rossi.