Veste excelentă pentru Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. Anunţul autorităţilor

Ionuț Gologan are toate motivele să fie optimist. Condamnat la moarte inițial în Malaysia, tânărul român are șanse reale de a scăpa de condamnare.

01 sept. 2019, 14:25
Veste excelentă pentru Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. Anunţul autorităţilor

Prima veste bună Ionuț a primit-o deja în arest. Este vorba despre dorința Guvernului malaezian ca pedeapsa cu moartea să fie abolită până la sfârșitul acestui an!

O altă veste bună, care îi dă speranțe lui Ionuț chiar să fie eliberat, este întâlnirea ministrului de Externe român, Ramona Mănescu, din august, cu ambasadorul agreat al Malaeziei la București, Abdullah Zawawi bin Tahir.

În cadrul discuției, ministrul Ramona Mănescu a adus în discuție și situația lui Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia pentru consum și trafic de droguri.

„Ministrul Afacerilor Externe a adresat mulţumiri pentru disponibilitatea autorităţilor malaysiene de a avea un dialog susţinut pe teme de ordin consular, inclusiv cu privire la cetăţenii români condamnaţi definitiv la moarte pentru trafic de droguri în Malaysia. În context, a evidenţiat oportunităţile de cooperare bilaterală în domeniul justiţiei şi afacerilor interne prin finalizarea acordurilor în curs de negociere, solicitând bunele oficii ale diplomatului malaysian în acest sens”, a transmis MAE, într-un comunicat.

Având în vedere relațiile diplomatice bune între România și Malaezia, Ionuț are toate motivele să fie optimist. Ultimele informații despre tânărul român vorbeau de o resemnare a acestuia.