Veste excelentă pentru Simona Halep în plin proces la TAS. Sancţiune anulată pentru un supliment contaminat

Decizia în cazul boxerului britanic Dillian Whyte, acuzat de dopaj după ce s-a dovedit că un supliment alimentar contaminat a fost la originea unui test pozitiv, a fost una favorabilă pentru acesta. Sportivul a fost exonerat de acuzația de dopaj, iar o investigație a arătat că testul pozitiv a fost rezultatul contaminării unui supliment nutrițional, care nu a dezvăluit contaminantul printre ingredientele sale.

04 mart. 2024, 14:30
Veste excelentă pentru Simona Halep în plin proces la TAS. Sancţiune anulată pentru un supliment contaminat
Veste excelentă pentru Simona Halep în plin proces la TAS. Sancţiune anulată pentru un supliment contaminat

Veste excelentă pentru Simona Halep în plin proces la TAS. Această decizie a fost asemănătoare cu situația în care s-a aflat și Simona Halep în trecut. Românca a susținut că a fost victima unui supliment contaminat, care a dus la un test pozitiv, și această decizie a confirmat că afirmația ei era validă.

Citeşte şi: S-a aflat care este decizia TAS în cazul Simona Halep. Anunţ de ultimă oră făcut din America: „Altfel, ITIA s-ar face de râs!”

Dillian Whyte, în vârstă de 35 de ani, care se antrenează în SUA și are o licență de la Departamentul de Licență și Reglementare din Texas, a declarat că este încântat de această decizie, dar și supărat pentru că testul pozitiv i-a costat șansa de a lupta cu Anthony Joshua pentru titlul mondial, după ce l-a pierdut cu campionul mondial WBC, Tyson Fury, în aprilie 2022, din cauza unei accidentări la umăr.

”A fost foarte greu, pentru că ştiam că sunt nevinovat, dar atunci nu poţi vorbi, nu poţi spune nimic”, a declarat Dillian Whyte pentru Sky Sports. ”Trebuie să fii profesionist, să ai încredere în proces, să ai încredere în avocaţi şi să ai încredere în oamenii din jurul tău. A fost greu, dar vremurile grele îi fac pe oameni mai tari. Sunt uşurat mai mult decât orice, dar bineînţeles că şi eu sunt supărat pentru că m-a costat atât de mult. Cel mai important lucru este că m-a costat şansa de a-l bate pe Anthony Joshua”, a adăugat Dillian Whyte.

Dillian Whyte a precizat, de asemenea, că solicită daune de la compania care a fabricat suplimentul, întocmai precum Simona Halep!

Citeşte şi: Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat

Cele două cazuri, ale lui Dillian Whyte şi al Simonei Halep, subliniază importanța verificării atente a suplimentelor alimentare și a surselor acestora pentru sportivi, pentru a evita situații neplăcute și consecințele negative asupra carierei lor sportive.