Veste foarte bună pentru elevi chiar înainte să se termine vacanța! Ministrul Cîmpeanu tocmai a făcut anunțul pe care îl așteptau cu toții

Vești extraordinare pentru elevi! Ministrul Educației tocmai a făcut anunțul la care visau cu toții!

31 dec. 2021, 09:30
Veste foarte bună pentru elevi chiar înainte să se termine vacanța! Ministrul Cîmpeanu tocmai a făcut anunțul pe care îl așteptau cu toții

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seară că a semnat un ordin de ministru ce permite reluarea organizării olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale şi internaţionale, după doi ani de pauză. Pe lângă materiile clasice la care se organizau astfel de concursuri, ministerul susţine şi concursuri şi olimpiade de robotică, creativitate sau inovare.

„După o perioadă de întrerupere de doi ani a tuturor olimpiadelor şi concursurilor şcolare internaţionale, am semnat, în această seară (joi – n.r.), Ordinul de ministru prin care aceste olimpiade şi concursuri şcolare pot fi reluate. Este vorba de un număr de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale, la care se adaugă 34 de olimpiade şi concursuri naţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei”, a anunţat ministrul Educaţiei la finalul ședinței de Guvern.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat faptul că că, alături de concursurile „clasice” de matematică, fizică, chimie, au fost introduse anul acesta olimpiade de robotică, creativitate şi inovare, a căror organizare va fi susţinută inclusiv financiar de către Ministerul Educaţiei.

Astfel de concursuri vor putea fi organizate inclusiv online, „dacă situaţia o va impune”, a mai spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, anunţ oficial despre prelungirea vacanţei de iarnă: „Este o decizie a Guvernului, nu emit supoziţii”

Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că gradul de vaccinare în rândul personalului din învăţământ este de peste 70%, iar un număr important de şcoli au un grad de 100%.

Sorin Cîmpeanu anunţă că şcoala se reia pe 3 ianuarie, conform calendarului, dar ia în calcul certificat Covid obligatoriu pentru profesori şi desfăşurarea online a olimpeiadelor şcolare dacă realităţile epidemice o impun.

Cîmpeanu a menţionat, în legătură cu posibilitatea introducerii certificatului verde la locul de muncă, că reprezintă o decizie a Guvernului şi că este de acord cu orice fel de măsuri care permit ca şcoala să se deruleze cu prezenţă fizică.

„Nu emit supoziţii. Este o decizie a Guvernului. În funcţie de decizia Guvernului vă voi anunţa şi care este nivelul de impact în sistemul de educaţie”, a afirmat Cîmpeanu, după şedinţa Executivului, întrebat cum ar reacţiona profesorii în cazul în care se va introduce certificatul verde la locul de muncă.