Veste importantă pentru pensionari! Când se face plata pensiilor majorate, calendarul plăţii pensiilor în ianuarie 2024

Casa de Pensii vine cu modificări semnificative în ceea ce privește data la care pensionarii își primesc pensiile pentru luna ianuarie 2024.

03 ian. 2024, 12:22
Veste importantă pentru pensionari! Când se face plata pensiilor majorate, calendarul plăţii pensiilor în ianuarie 2024

Veste importantă pentru pensionari. Schimbările apar în contextul unor creșteri mari ale valorii punctului de pensie și indemnizației sociale, ce vor fi incluse în taloanele tipărite pentru această perioadă.

Veste importantă pentru pensionari. Din ianuarie 2024, pensionarii vor avea parte de o majorare consistentă a pensiilor. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a vorbit despre această creștere, punând accent pe faptul că valoarea punctului de pensie va crește de la 1.785 lei la 2.032 lei. În plus, indemnizația socială va urca de la 1.125 lei la 1.281 lei. Aceste majorări vor fi reflectate în taloanele de pensii care sunt în proces de tipărire.

Citește și Anunţul începutului de an. Mai mulţi bani în conturi pentru 8 milioane de români

Veste importantă pentru pensionari. Calendarul plății pensiilor în ianuarie 2024

Daniel Baciu mai spune că totul decurge conform planului, iar mobilizarea echipei Casei de Pensii a permis stabilirea unei date exacte pentru plata pensiilor în luna ianuarie. Astfel, pensionarii își vor primi banii începând cu 4-5 ianuarie 2024. Acest lucru înseamnă că mulți dintre ei ar putea să aibă acces la sumele majorate chiar în a treia zi a noului an.

Cei de la Casa Națională de Pensii Publice fac eforturi remarcabile, spune Daniel Baciu. Lucrează în ture, inclusiv în weekend-uri, tocmai pentru a reuși finalizarea la timp a tipăririi celor 5 milioane de taloane de pensii. Această măsură asigură că nu vor exista întârzieri și că taloanele vor fi predate în mod eficient către Compania Națională de Poștă.

Citește și Categoria de pensionari care va rămâne fără 3.000 de lei la pensie de la 1 ianuarie 2024. Decizia Guvernului ar putea ajunge la CCR

Sunt și situații în care pensionarii se pot confrunta cu întârzieri la primirea pensiilor pe card, însă Casa de Pensii lucrează pentru a elimina riscurile acestor întârzieri. În ciuda temerilor unor pensionari privind posibilele întârzieri, Daniel Baciu asigură că acestea nu sunt o preocupare reală. Datorită muncii asidue a echipei, procesul de tipărire și distribuire a taloanelor de pensie decurge fără întârzieri, asigurând că pensionarii vor primi beneficiile majorate la timp.

Calendarul plății pensiilor în ianuarie 2024

„Casa Națională de Pensii informează că în luna ianuarie 2024 plata pensiilor la Poștă se face conform convenției încheiate între cele două instituții. Fondurile necesare s-au transmis astăzi către Poșta Română.
Astfel, sumele virate vor ajunge în conturile Poștei Române SA pe data de 4 ianuarie 2024.
𝗜𝗮𝗿 𝗱𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻 (𝗹𝗮 𝗱𝗼𝗺𝗶𝗰𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗯𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿) 𝘀𝗲 𝘃𝗮 𝗲𝗳𝗲𝗰𝘁𝘂𝗮 𝗶̂𝗻𝗰𝗲𝗽𝗮̂𝗻𝗱 𝗰𝘂 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟱 𝗶𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰.
𝙏𝙤𝙩𝙤𝙙𝙖𝙩𝙖̆, 𝙢𝙚𝙣𝙩̦𝙞𝙤𝙣𝙖̆𝙢 𝙘𝙖̆ 𝙥𝙡𝙖𝙩𝙖 𝙥𝙚 𝙘𝙖𝙧𝙙 𝙖 𝙥𝙚𝙣𝙨𝙞𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙨𝙚 𝙫𝙖 𝙛𝙖𝙘𝙚 𝙞̂𝙣 𝙥𝙚𝙧𝙞𝙤𝙖𝙙𝙖 11 – 12 𝙞𝙖𝙣𝙪𝙖𝙧𝙞𝙚.
Facem precizarea că deschiderea de credite de la Ministerul Finanțelor pentru plata pensiilor în luna ianuarie 2024 s-a făcut din 29.12.2023 cu utilizarea creditelor începând cu data de 03.01.2024 și cu încadrarea in limitele lunii ianuarie 2024, aprobate de Guvern”, scrie Ministerul Muncii pe pagina oficială de Facebook.