VESTE PROASTĂ pentru Cristian Cioacă. Decizia magistraţilor este DEVASTATOARE pentru fostul poliţist

Curtea de Apel Piteşti a respins, miercuri, cererea de suspendare a executării pedepsei formulată de fostul poliţist Cristian Cioacă, condamnat definitiv la 15 ani şi 8 luni de închisoare în dosarul uciderii soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

09 iul. 2014, 09:55
VESTE PROASTĂ pentru Cristian Cioacă. Decizia magistraţilor este DEVASTATOARE pentru fostul poliţist

Cererea a fost respinsă ca nefondată, decizia instanţei fiind definitivă, conform informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată din Argeş, potrivit Agerpres.

Pe rolul Curţii de Apel Piteşti se mai află două contestaţii în anulare formulate de Cristian Cioacă împotriva condamnării definitive, ele urmând să fie conexate într-un singur dosar, conform unei hotărâri pronunţate de instanţă pe 7 iulie.

„Trimite cauza de faţă din dosarul înregistrat sub numărul 687/46/2014 al Curţii de Apel Piteşti la dosarul cu numărul 679/46/2014, înregistrat la aceeaşi instanţă ce are ca obiect aceeaşi contestaţie în anulare formulată de condamnatul Cioacă Constantin-Cristian împotriva deciziei penale nr. 358 din 18 iunie 2014 a Curţii de Apel Piteşti, în vederea discutării conexării acestor dosare”, se arată în încheierea de şedinţă.

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ în cazul lui Cristian Cioacă. Hotărârea magistraţilor poate schimba sentinţa

Cioacă înregistrase şi la Tribunalul Argeş o cerere de revizuire, ce avea ca obiect sentinţa de condamnare pronunţată de instanţa de fond. El a depus însă, ulterior, o cerere de renunţare la judecată, iar instanţa a dispus, printr-o hotărâre pronunţată pe 8 iulie, anularea cererii de revizuire.

Cristian Cioacă se află la Penitenciarul Colibaşi din data de 18 iunie, când Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi în dosarul în care a fost judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, sentinţa fiind una definitivă.

Curtea de Apel l-a condamnat pe inculpat, conform prevederilor noului Cod penal, la 15 ani de închisoare şi cinci ani interzicerea unor drepturi pentru lovituri cauzatoare de moarte şi la doi ani de închisoare pentru profanare de cadavre. Pedepsele au fost contopite, Cioacă urmând să execute pedeapsa cea mai mare, de 15 ani, la care se adaugă un spor de opt luni de închisoare.

LOVITURĂ pentru Cristian Cioacă. Familia Elodiei a cerut în instanţă custodia copilului său

În plus, instanţa a dispus majorarea daunelor morale pe care inculpatul trebuie să le achite fiului minor, dar şi mamei, fratelui şi fiului Elodiei Ghinescu, părţilor civile în dosar.

„Majorează despăgubirile civile reprezentând daune morale acordate părţilor civile (…) de la 100.000 euro la 150.000 euro pentru partea civilă Ghinescu Emilia, de la 50.000 euro la 100.000 euro pentru partea civilă Ghinescu Robert Constantin. Majorează despăgubirile civile reprezentând daune morale acordate părţii civile Cioacă Patrick-Matei de la 100.000 euro la 130.000 euro şi stabileşte ca prestaţia periodică lunară acordată acesteia să fie achitată de inculpat până la împlinirea de către partea civilă a vârstei majoratului, iar după această dată până la finalizarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani”, se arată în sentinţă.