Veste proastă pentru fanii lui Harry Potter. Unul dintre actorii seriei a MURIT

Actorul britanic David Ryall, interpretul personajului Elphias Doge din franciza cinematografică "Harry Potter", a murit la vârsta de 79 de ani, în prima zi de Crăciun, informează Mediafax.

28 dec. 2014, 13:05
Veste proastă pentru fanii lui Harry Potter. Unul dintre actorii seriei a MURIT

Informaţia a fost confirmată sâmbătă pe Twitter de fiica sa, actriţa Charlie Ryall, dar şi Mark Gatiss, scenarist şi actor în serialul „Sherlock”.

Cariera actorului David Ryall s-a întins pe parcursul a peste cinci decenii şi a inclus apariţii în filme, televiziune şi teatru. David Ryan şi-a început cariera în teatru, înainte de a deveni o figură familiară în universul producţiilor de televiziune britanice.

Printre producţiile pentru marele ecran în care s-a remarcat se află câteva lungmetraje celebre, precum „Ember – Oraşul din adâncuri/ City of Ember” (2008), „Ocolul Pământului în 80 de zile/ Around the World in 80 Days” (2004) şi „Omul elefant/ The Elephant Man” (1980).

David Ryall l-a înlocuit pe Peter Cartwright în rolul Elphias Doge din filmul „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I” din 2010. Personajul său era un prieten apropiat al profesorului Albus Dumbledore, dar şi jurist în Ministerul Magiei şi membru al Ordinului Phoenix.

În ultimii ani, actorul s-a remarcat pe micul ecran cu rolul Frank din comedia „Outnumbered” produsă de BB