Veste proastă pentru români! Preţul gazelor va exploda în această iarnă

Publicat: Marţi, 01 Octombrie 2019 17:46 // Actualizat: Marţi, 01 Octombrie 2019 17:47 // Sursa: romaniatv.net

Scumpiri în plină iarnă. Preţul gazelor din România va continua să fie mai mare decât cel de pe pieţele europene şi în primul trimestru al anului viitor. Acest preț ridicat se va regăsi atât în facturi, cât și în prețurile produselor de consum.

Preţul gazelor din România va continua să fie mai mare decât cel de pe pieţele europene şi în primul trimestru al anului viitor. Afirmaţia îi aparţine Aurei Săbăduş, expert în domeniul gazelor în cadrul publicaţiei de profil ICIS Londra.

"Începând cu luna mai, preţul gazelor pe piaţa din România a fost mai mare decât cel de pe pieţele internaţionale cu 9 euro pe MWh, în medie. Până şi preţul reglementat, cel care se doreşte a fi mic, populist, a fost mai mare decât cel de pe bursele europene". a precizat Săbăduş, potrivit e-nergia.ro.

Potrivit acesteia, tendinţa preţurilor va fi de scădere în Europa, odată cu punerea în funcţiune, în următoarea perioada, a mai multor terminale de gaze lichefiate.

"Aceste gaze lichefiate vor pătrunde până inima Europei", a arătat expertul.

Preţul gazelor a ajuns la un nivel dublu faţă de cel de pe pieţele internaţionale

Majorarea gazelor se va resimţi asupra întregului lanţ alimentar, iar primele efecte se vor vedea chiar de la începutul anului viitor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
gaze scumpe pret gaze pret mare gaze
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
24 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H