Veste proastă pentru românii săraci, nu mai sunt bani de ajutoare sociale

Publicat: Sâmbătă, 09 Martie 2019 15:15 // Actualizat: Sâmbătă, 09 Martie 2019 15:15 // Sursa: romaniatv.net

Contribuțiile sociale de la o primărie din județul Argeș sunt mai mari decât bugetul local! După decizia Guvernului de a transfera aceste cheltuieli imense la primării, în comuna Bârla finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav ar putea duce la faliment primăria.

"Cred că vor să ne bage în faliment! Contribuțiile sociale ne costă 15 miliarde, iar bugetul localității este de 13 miliarde. Au promis că ne vor mai ajuta, dar să vedem. Trebuie găsită o solție” a declarat pentru Obiectiv de Argeș edilul Gheorghe Voicu.

Vă reamintim că proiectul transferă de la guvern la primării o cheltuială uriașă – și anume finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav. Primăriilor le este alocată o cotă de 60% din impozitul pe venit colectat. Cele două prevederi sunt respinse categoric de primari, aceștia susținând că cele două măsuri combinate duc la pierde majore pentru primării. Mai mult, Proiectul prevede și majorarea cu 15% a pensiilor începând cu septembrie 2019, ceea ce reprezintă o suplimentare cu 6,5 miliarde lei a Bugetului asigurărilor sociale de stat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H