Veste PROASTĂ pentru şoferi. Calea Victoriei va fi restrânsă la DOUĂ BENZI. Vezi cum va arăta FOTO

Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Calea Griviţei, va căpăta o nouă înfăţişare odată cu desfiinţarea unei benzi şi jumătate de circulaţie, lărgirea trotuarelor şi trasarea pe carosabil a pistelor pentru biciclişti. Primăria Capitalei a anunţat că lucrările de modernizare şi reabilitare vor fi demarate la sfârşitul lunii februarie şi ar urma să dureze şase luni.

18 feb. 2014, 08:29

Şoferii care circulă pe Calea Victoriei vor rămâne în curând fără o bandă de circulaţie, în favoarea pietonilor, aceasta urmând să fie folosită pentru lărgirea în mod egal a trotuarelor. Şi bicicliştii vor beneficia de noi piste de circulaţie care urmează să fie trasate pe carosabil.

Piaţa Victoriei vine cu un nou concept de zonă centrală, cu spaţii pietonale şi spaţii publice. Vrem să realizăm nişte trasee care să pună în valoare frumuseţile Bucureştiului. Vor rămâne doar două benzi de circulaţie, se vor lărgi trotuarele şi se vor face două benzi mari de biciclete„, a explicat Ioan Dedu, directorul Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei, pentru RomaniaTV.net.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Căii Victoriei, pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Calea Griviţei, au în vedere atât extinderea trotuarelor, cât şi amenajarea pistelor pentru biciclişti, prin renunţarea la o bandă şi jumătate din carosabil. Astfel, pistele pentru biciclişti vor fi delimitate de benzile de circulaţie, prin borduri înalte de 10 centimetri, iar trotuarele, prin bolarzi.

În ceea ce priveşte traficul rutier, acesta se va desfăşura pe două benzi de circulaţie cu sens unic, creându-se, în preajma intersecţiilor, o a treia bandă de încadrare pentru virajul la stânga sau la dreapta.

Proiectul presupune şi modernizarea reţelei de iluminat public, a spaţiilor verzi şi a mobilierului urban.

Potrivit municipalităţii, lucrările ar putea începe în 24 februarie, dacă vremea va permite acest lucru, şi ar urma să dureze şase luni, respectiv până în august. Pe durata desfăşurării lucrărilor traficul rutier va fi restricţionat, urmând să se circule doar pe două benzi.

Costul total al proiectului este de 8.700.000 de lei.

Odata cu deschiderea bulevardului Buzesti-Berzei-Uranus, care este alternativa la Calea Victoriei si b-dul Lascar Catargiu deoarece preia o parte importanta dintre masinile care traverseaza orasul de la Nord la Sud, este posibila extinderea trotuarelor de pe Calea Victoriei, pentru a readuce acest bulevard la ceea ce reprezenta el de fapt: zona de promenada a Centrului Bucurestiului. Lucrarile de modernizare vor viza si amenajarea pistelor pentru biciclisti. Spatiul necesar acestor lucrari va fi obtinut prin renuntarea la o banda si jumatate din carosabil„, a declarat primarul general Sorin Oprescu.