Veste proastă pentru şoferi. Poliţele RCA se vor scumpi substanţial

Firmele de asigurări au anunțat că vor fi nevoie să crească prețul polițelor RCA, în condițiile în care unitățile de service auto practică tarife și de trei ori mai mari pentru mașinile aduse pentru reparații în baza unei asigurări decât pentru autoturismele reparate fără poliță de asigurare.

03 aug. 2018, 08:41
Veste proastă pentru şoferi. Poliţele RCA se vor scumpi substanţial

Un studiu realizat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR) arată că service-urile auto își modifică prețurile în funcție de existența sau absența poliței de asigurare de tip RCA a mașinilor pentru care li se solicită intervenția, scrie a1.ro.

Citeşte şi RCA 2018: Unde poţi afla online în ce clasă de risc te încadrezi

Conform studiului, centrele de reparații auto măresc de trei ori valoarea devizelor pentru autoturismele ce le sunt aduse în baza unei asigurări. Mai mult, ele ar practica un tarif de 300 de euro pe zi pentru mașinile de care beneficiază, prin lege, șoferii asigurați, în condițiile în care închirierea unei mașini nu depășește 40-50 de euro.

Firmele de asigurare sunt nevoite să își acopere pierderile, ele neavând vreun control asupra tarifelor impuse de service-uri. Consecințele vor fi suportate de șoferi, care vor ajunge să scoată mai mulți bani din buzunar pentru plata polițelor RCA.