Veste PROASTĂ pentru şoferii care rămân FĂRĂ PERMIS. Decizie DURĂ luată de Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor

Proiectul de lege care permite șoferilor să-și aleagă perioada de suspendare a permisului a primit vot negativ, marţi, în Comisia de Transporturi. Documentul va ajunge în Camera Deputaților pentru votul final.

10 dec. 2019, 14:32
Veste PROASTĂ pentru şoferii care rămân FĂRĂ PERMIS. Decizie DURĂ luată de Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor

Comisia de Transporturi a respins acest proiect cu 10 voturi pentru respingere, trei împotrivă și două abțineri. Votul a fost dat după ce au avut loc dezbateri pe margine acestui subiect. Ionuț Moșteanu, deputatul USR, a spus că un astfel de demers se îndepărtează de scopul legii, acela de a sancționa abaterile.

S-a schimbat LEGEA! Dezastru pentru unii dintre români: MOTIVUL-ŞOC pentru care nu mai pot avea PERMIS AUTO

Nici Guvernul nu a fost de acord cu adoptarea acestei propuneri legistative, lucru întărit de reprezentantul guvernului în ședința de la Comisia de Transporturi.

După ședința de marți, proiectul de lege va ajunge în Camera Deputaților pentru votul final.

ATENŢIE, ŞOFERI! Trei motive pentru care poţi rămâne fără permis pe autostradă. S-a dat LEGEA!

Pe 19 septembrie, Senatul a adoptat tacit o propunere legislativă prin care conducătorii auto ar putea să îşi aleagă dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto, atunci când aceasta se face pentru o încălcare minoră a regulii de circulaţie.

„În cazul suspendării provizorie a permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată proiectul de lege adoptat tacit de Senat.