Ai maşină pe motorină? Veşti proaste pentru şoferii care conduc o maşină diesel

Publicat: Marţi, 26 Mai 2015 11:18 // Actualizat: Marţi, 26 Mai 2015 11:18 // Sursa: romaniatv.net

Emisiile maşinilor diesel nu sunt măsurate în trafic, ci în condiţii de laborator, iar Uniunea Europeană vrea să schimbe asta. Iar studiile arată că în trafic, de fapt, noxele sunt mai mari şi atunci trebuie schimbată configuraţia pentru a le aduce în limitele normelor legale. Înseamnă costuri care se vor transfera către consumator. Constructorii de maşini se gândesc cu groază că acest proiect ar putea deveni lege.

Foto: green-report.ro

Din septembrie 2017, emisiile mașinilor diesel ar putea fi măsurate pe stradă, însă aceasta era o veste foarte rea pentru producători, scrie digi24.ro. Unele studii arată că emisiile măsurate în condiţii reale de trafic sunt cu o treime mai mari decât cele măsurate în laboratoare autorizate.

Aceste date sunt înregistrate de organizațiile de mediu, însă dacă măsuratorile oficiale ar ajunge la aceeași concluzie, pasul următor ar fi reproiectarea maşinilor, astfel încât să respecte pragurile de poluare impuse de lege. Doar că e vorba de un număr uriaș de maşini.

Citeşte şi MOTORINA, mai ieftină decât benzina

Automobilele diesel sunt deosebit de populare în Europa, unde reprezintă jumătate din vehiculele proaspăt vândute. Dacă în urma testelor din trafic, nivelul acestor particule apare periculos de mare, ar putea fi o greşeală foarte costisitoare pentru producători. Potrivit unei analize a celor de la BNP Paribas, dacă noul sistem de testare va identifica un nivel al emisiilor cu doar 10% peste cel măsurat în prezent în laboratoare, atunci costurile de proiectare ar putea creşte cu până la 400 de euro pentru un vehicul.

Producătorii de maşini de serie, care în general câştigă doar 500 de euro pe vehicul, într-un an bun, ar fi grav afectaţi, avertizează BNP Paribas. Autorii raportului spun că „pentru Diesel, jocul s-a terminat". Unele maşini ar putea fi ameninţate cu extincţia în vreme ce maşinile pe benzină ar putea căpăta o cotă de piaţă mai mare cu zero efort. Până atunci însă, producătorii auto se confruntă cu lacunele legii.

Citeşte şi Ai maşină cu motor diesel? Trebuie să citeşti asta. Decizia este la nivelul UE

Asociaţia producătorilor auto europeni susţine că noul sistem de testare a emisiilor va impune companiilor să facă schimbări majore în testarea şi dezvoltarea unor noi vehicule, dar acest lucru va fi dificil pentru că reglementările sunt incomplete. Potrivit asociaţiei, actuala propunere nu respectă foarte multe criterii, nu vine cu un set complet de cerinţe și nici cu limite clare de performanţe. Într-un comunicat de presă, reprezentantii asociatiei spun că „industria trebuie să proiecteze în prezent pentru a respecta reglementări care vor fi cunoscute abia anul viitor".

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 mai 22:36
...target="_blank" href="http://musetelplant.ro/promotii-si-pachete-cadou">ieftină decât… Citeste mai departe pe RomaniaTv.net
Creare Site Prezentare Ploiesti...
26 mai 12:56
Votează email 0 email
...să respecte pragurile de poluare impuse de lege. Doar că e vorba de un număr uriaș de maşini. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/veste-soc-pentru-soferi-masinile-cu-motoare-diesel-s-ar-putea-scumpi-considerabil_222509.html#ixzz3bElCtNoB ...
26 mai 11:38
Votează email 0 email
...trafic, ci în condiţii de laborator, iar Uniunea Europeană vrea să schimbe asta. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H