Veste şocantă la început de an. Chitaristul Alexi Laiho a murit la doar 41 de ani

Alexi Laiho, chitaristul grupului finlandez de metal Children of Bodom, a murit la vârsta de 41 de ani, a anunţat luni formaţia pe Facebook. Muzicianul a decedat după o lungă boală la sfârşitul lui decembrie.

04 ian. 2021, 17:51
Veste şocantă la început de an. Chitaristul Alexi Laiho a murit la doar 41 de ani

„Cu tristeţe vă anunţăm moartea lui Alexi Laiho”, este mesajul de pe site. „Suntem devastaţi şi cu inimile frânte de moartea neaşteptată a prietenului nostru drag”. „Călătoria noastră ca formaţie era la început. Nu avem cuvinte să descriem şocul şi durerea pe care o simţim”.

Laiho  a concertat şi în România, la Metalhead Meeting 2018.

Pe numele său adevărat Markku Aleksi Laiho, Alexi Laiho a înfiinţat în 1993 Children of Bodom împreună cu bateristul Jaska Raatikainen.

Citeşte şi Şoc în lumea muzicală. O chitaristă de succes s-a sinucis la doar 29 de ani

Formaţia s-a desfiinţat în decembrie 2019 înainte de a se reforma sub numele de Bodom After Midnight. Trei melodii sunt deja disponibile şi un videoclip urmează să fie lansat în curând, după cum anunţă presa de specialitate.

De mai multe ori premiat de-a lungul carierei, Alexi Laiho a impresionat în 2015 cântând cu 100 de chitarişti la Helsinski Festival în cadrul evenimentului „100 Guitars From Hell”. Alexi Laiho a fost considerat multă vreme unul dintre cei mai talentaţi chitarişti metal. Reprezentaţia sa în care cântă „Anotimpurile” lui Vivaldi este legendară şi va dăinui pe vecie. Era un chitarist rapid şi tehnic, dar şi un shredder de excepţie, o combinaţie rară.