Veste DEVASTATOARE pentru românii care stau la BLOC. Anunţ OFICIAL

România este campioană europeană a supraaglomerării locuințelor în care locuiesc cetățenii proprii, conform datelor publicate de Eurostat. Suntem situați la acest indicator pentru calitatea vieții, peste Bulgaria (44%), Letonia (42%) și Croația (41%), cu un procentaj de 47% calculat pe cele mai recente datele disponibile (2018).

03 mart. 2020, 18:20
Veste DEVASTATOARE pentru românii care stau la BLOC. Anunţ OFICIAL

Media UE în această privință a fost de doar 17%, iar statele performante în materie de spațiu pentru locuit sunt Irlanda (cu doar 1% rată de supraaglomerare) și Cipru (2%).

Unul din cinci copii din România fără WC în casă nu se spală de mâini după ce foloseşte toaleta

Statistica a fost prezentată de Eurostat pentru a arăta diferențele pe categorii de cetățeni și valorile crescute pentru cei care provin din altă țară membră și chiar mai mari în cazul celor non-UE.

România, alături de Slovacia, nu a oferit date în această privință, cel mai probabil din cauza faptului că numărul celor în cauză este încă relativ redus.

Potrivit definiției Eurostat, supraaglomerarea apare atunci când nu există

– o cameră pentru întreaga gospodărie

– o cameră pentru un cuplu într-o gospodărie

– o cameră pentru fiecare persoană cu vârsta de cel puțin 18 ani

– ocameră pentru fiecare două persoane de același sex cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani

– o cameră pentru fiecare două persoane cu vârsta sub 12 ani

Situația pentru românii din România se încadrează aproape de situația de supraaglomerare consemnată de către persoanele care nu au cetățenia unui stat din UE, respectiv, 60% în Bulgaria, 59% în Croația, 56% în Polonia, 55% în Grecia și 54% în Italia.