Veste TERIBILĂ pentru cei care vor să ia PERMISUL AUTO. Este OFICIAL

De când testul este filmat integral, numărul celor care trec proba de traseu de la examenul auto a scăzut cu aproape 10 procente. Unii candidaţi dau vina pe poliţişti, dar cei mai mulţi spun că este consecinţa faptului că permisul nu mai poate fi luat cu mită.

17 nov. 2017, 21:06
Veste TERIBILĂ pentru cei care vor să ia PERMISUL AUTO. Este OFICIAL

În primele 6 luni ale anului 2017 au obţinut permisul de conducere 123.000 de persoane. Asta înseamnă 52,44%. Dupa ce au fost introduse camerele de luat vederi, procentul a scăzut la 44,70 la sută. Vorbim în acest caz despre 70.000 de persoane.

Vrei să iei permisul? Află aici lucruri pe care nu ţi le spune nimeni la şcoala de şoferi

O explicaţie ar fi că au dispărut permisele date în schimbul mitei. În ultimii doi ani, 114 poliţişti şi intructori auto de la Bucureşti au fost anchetaţi pentru asemenea afaceri necurate, iar 27 au fost trimişi în judecată doar în 2016.

Autorităţile au hotărât să instaleze camere video în maşinile de examen şi să fie filmate toate manevrele candidatului. Chiar şi aşa, mulţi dintre cei care nu trec examenul dau vina pe poliţişti.

De la începutul anului, peste 200.000 de candidaţi au luat permisul de conducere pentru autoturisme şi aproape tot atâţia au picat examenul.


loading...