Veste teribilă pentru Christian Eriksen. Anunţ oficial: „Legea italiană e cea mai severă din lume”

Lucio Mos, preşedintele societăţii de cardiologie din sportul italian, a declarat că danezul Christian Eriksen, sub contract cu Inter Milano, nu mai poate evolua în Serie A. Legea italiană interzice ca un fotbalist care a suferit un stop cardiac să îşi mai continue activitatea!

15 iun. 2021, 08:03
Veste teribilă pentru Christian Eriksen. Anunţ oficial: „Legea italiană e cea mai severă din lume”

Veste teribilă pentru Christian Eriksen. Danezul în vârstă de 29 de ani a suferit un stop cardiac la Euro 2020, iar aventura sa ca fotbalist în Italia s-ar putea termina.

Veste teribilă pentru Christian Eriksen

Problemele lui Christian Eriksen nu s-au terminat pe gazonul terenului din Copenhaga. Presa din Italia anunţă că problema medicală cu care se confruntă nordicul nu i-ar mai putea permite, legal, să mai activeze ca fotbalist pe stadioanele din Italia.

Christian Eriksen, prima declaraţie de pe patul de spital. Acum două zile a fost resuscitat pe teren!

„Cum e posibil ca un fotbalist supus numeroaselor testări medicale să fie lovit de un atac de cord? Sunt aspecte care pot scăpa chiar şi celor mai precise verificări medicale, chiar dacă acestea sunt făcute des. Un astfel de eveniment poate apărea între testări”, a declarat cardiologul Lucio Mos pentru Radio Punto Nuovo, citat de Tuttosport.

„Legea italiană în acest domeniu e cea mai severă din lume, de aceea decesele în timpul activităţii sportive sunt mai puţine aici decât în alte ţări. Cazul lui Eriksen? A fost defibrilat, deci trebuie să înţelegem ce a cauzat stopul cardiac. Cu legislaţia actuală, o să-i fie dificil să revină pe stadioanele din Serie A. Protocolul e rigid, dar nu vom cere schimbarea lui. Celelalte ţări europene ar trebui să le schimbe pe ale lor”, a adăugat Lucio Mos.

Noi detalii despre starea lui Eriksen, jucător prăbuşit pe teren la Euro 2020: Când am ajuns la el respira şi avea puls, apoi situaţia s-a schimbat

Christian Eriksen joacă din 2020 la Inter Milano, club italian care l-a cumpărat cu 27 de milioane de euro de la Tottenham. Danezul mai are contract cu campioana din Serie A până în vara anului 2024.