Veste teribilă pentru fanii desenelor animate. Disney rămâne fără Mickey Mouse

Mickey Mouse, unul dintre cele mai îndrăgite personaje de către copii şi nu numai, a scris istorie în lumea desenelor animate. În curând, simpaticul şoricel nu va mai face parte din lumea Disney, iar vestea a picat ca un trăznet asupra fanilor.

07 iul. 2022, 16:26
Veste teribilă pentru fanii desenelor animate. Disney rămâne fără Mickey Mouse
Disney rămâne fără Mickey Mouse

Veste teribilă pentru fanii desenelor animate. Mickey Mouse a trecut de-a lungul timpului prin zeci de schimbări, dar identitatea lui a rămas la fel de puternică. Recent, un anunț a şocat lumea animațiilor: Mickey Mouse va pleca de la Disney!

În 2024 va expira licenta de difuzare a personajului în asociere cu Disney. Totuși, cei interesați de imaginea lui vor putea crea în continuare animații sau campanii, dar fără să ducă cu gândul la compania Disney. Acest lucru va fi destul de greu de realizat, dar, spun specialiștii, nu imposibil. „Poți folosi în continuare personajul Mickey Mouse în scopul în care a fost creat pentru a da naștere propriilor tale povești cu ajutorul lui. Dar trebuie să o faci în așa fel încât oamenii să nu fie trimiși cu gândul la Disney, ceea ce este puțin probabil, având în vedere cât au investit ei în acest personal. În teorie, Disney poate spune că ai încălcat noțiunea de marcă înregistrată”, au declarat specialiștii, potrivit The Guardian.

Pandemia s-a încheiat şi la Disneyland, personajele au ieşit din „carantină” după doi ani. Sunt permise din nou îmbrăţişările, spre fericirea copiilor şi disperarea haterilor

Mickey Mouse este unul dintre cele mai profitabile personaje ale companiei Disney. De-a lungul timpului, acesta s-a transformat într-un brand care a generat încasări uriașe, iar cei mai mulţi fani care aleg să meargă la Disneyland îl consideră pe partenerul lui Minnie Mouse principalul punct de atracție.

Disney Plus s-a lansat oficial în România. Ce producții sunt disponibile pe platforma de streaming

Mickey Mouse este singurul personaj de desene animate care are o stea pe Bulevardul Celebrităţilor de la Hollywood. Creat de Ubbe Eert „Ub” Iwerks (creator de personaje animate, inventator, tehnician de efecte speciale) la studiourile Walt Disney în 1928, Mickey Mouse a devenit personajul-franciză numărul 1 din lume! De asemenea, Mickey şi Minnie Mouse reprezintă unul dintre cele mai celebre cupluri, chiar dacă Walt Disney nu a clarificat niciodată dacă cei doi sunt sau nu căsătoriţi. Până în prezent, Mickey Mouse a apărut în peste 120 de animaţii diferite.