Veste TRISTĂ a zilei! Ne-a părăsit şi el. Familia a făcut anunţul

Liviu Teghiu, cunoscut profesor universitar timisorean, s-a stins la varsta de 71 de ani, in urma unor probleme cardiace.

06 dec. 2019, 11:15
Veste TRISTĂ  a zilei! Ne-a părăsit şi el. Familia a făcut anunţul

Profesorul Liviu Teghiu a fost mentorul a mii de studenti ai Facultatii de Litere, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, timp de mai bine de 35 de ani.

El va fi condus pe ultimul drum sambata, la ora 12, la cimitirul de pe strada Stuparilor, din Timisoara, a anuntat familia.

Profesorul Liviu Teghiu a iesit la pensie in anul 2009 după ce a format zeci de generaţii de studenti. Este autorul unor articole de specialitate si carti apreciate.

El a facut parte dintr-o generatie remarcabila de intelectuali banateni, fiind cunoscut ca un profesor exigent cu studentii, dar mereu cu un umor rafinat, apreciat de cei care i-au fost aproape. 

Totodata, profesorul a cunoscut dramele deportarii in Baragan de catre comunisti la varsta copilariei, alaturi de familia sa. Fratele mai mare si surorile i-au fost sprijin cand mama lui a murit. Acei ani foarte grei din Baragan si-au pus amprenta asupra sanatatii tuturor, scrie pressaalert.ro