Veste uriaşă pentru pensionarii din România. Când începe recalcularea pensiilor, anunţ oficial al lui Daniel Baciu

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a vorbit despre progresul remarcabil în procesul de digitalizare a dosarelor de pensie, pregătind terenul pentru recalcularea pensiilor, conform prevederilor din noua lege.

19 ian. 2024, 16:14
Veste uriaşă pentru pensionarii din România. Când începe recalcularea pensiilor, anunţ oficial al lui Daniel Baciu
Veste uriaşă pentru pensionarii din România. Când începe recalcularea pensiilor, anunţ oficial al lui Daniel Baciu

Când începe recalcularea pensiilor. Daniel Baciu a anunţat că 95% dintre dosarele de pensie au fost cu succes digitalizate și integrate în sistemul electronic. Prin intermediul acestei inițiative, dosarele sunt transferate într-un format electronic de ultimă generație. Daniel Baciu subliniază importanța verificării amănunțite a dosarelor, asigurându-se că fiecare aspect este corect calculat, pentru a evita erorile în viitoarea recalculare a pensiilor.

Citeşte şi: Schimbări majore în contribuţiile la pensiile românilor. Ce se întâmplă cu plăţile la Pilonul I şi la Pilonul II

Cu 95% dintre dosarele digitalizate, Daniel Baciu a menționat că se concentrează acum asupra dosarelor complexe, considerate cele mai dificile. El exprimă speranța că acest proces va fi finalizat într-un timp foarte scurt, pregătind calea pentru recalcularea mult așteptată de către toți românii.

„Practic noi facem două operaţiuni: dosarele sunt trecute într-un format electronic de ultimă generaţie, de colegii care lucrează exclusiv pentru această operaţiune. Dosarele sunt şi verificate, deci noi verificăm dosarele de la prima pagină până la ultima, astfel încât să fim siguri că sunt corect calculate pensiile. Au rămas în momentul de faţă cele mai grele dosare, cele complexe. Sperăm să terminăm acest proces de evaluare într-o perioadă foarte scurtă de timp. Este esenţial pentru a putea să facem ulterior recalcularea mult aşteptată de toţi românii”, a spus Daniel Baciu la Antena 3.

Citeşte şi: Pensii 2024. Cine primeşte 0 lei din ianuarie, cine iese pe minus la recalcularea din septembrie

Președintele Casei de Pensii evidențiază sectorul 5 ca fiind unul dintre liderii în implementarea dosarelor în format digital, având un procent semnificativ de succes în acest sens: „Suntem la 95%, iar sectorul 5 este unul dintre sectoarele fruntaşe, pentru că are procentul cel mare de introducere a dosarelor în format digital”.

Cu aceste măsuri, autoritățile române sunt pe cale să eficientizeze sistemul de pensii și să răspundă așteptărilor cetățenilor, aducând beneficii semnificative în gestionarea dosarelor de pensie.