Veste URIAŞĂ pentru România de la UEFA

UEFA a publicat, miercuri, raportul de evaluare a celor 19 dosare de candidatură pentru organizarea unor partide din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020, competiţie ce va fi găzduită de 13 oraşe. Raportul este favorabil pentru România, care mai are de rezolvat probleme de infrastructură.

10 sept. 2014, 14:09
Veste URIAŞĂ pentru România de la UEFA

Raportul scoate în evidenţă slaba legătură dintre aeroportul internaţional Henri Coandă şi oraşul Bucureşti, precizează ProSport.

„Bucureştiul este legat în mod suficient de toate destinaţiile majore ale Europei, atât pe uscat, cât şi aerian, în contextul în care pentru Euro-2020 aeroportul va juca un rol predominant. Aeroportul, centrul oraşului şi stadionul sunt mai degrabă slab legate cu autobuze şi capacitatea va trebui sporită considerabil”, se arată la capitolul „Mobilitate” al raportului.

Alte aspecte de îmbunătăţit se întâlnesc la stadion. Conform UEFA, stadionul are o capacitate mare, dar nu întruneşte toate condiţiile forului european, una dintre acestea fiind numărul insuficient de locuri de parcare. În plus, nici numărul minim de loje permis de UEFA nu este îndeplinit de Arena Naţională.

În ceea ce priveşte locurile de cazare, numărul acestora este la limită, iar cele de categorie inferioară acoperă doar parţial cerinţele UEFA. Însă preţurile sunt competitive, iar autoritatea naţională de turism a promis că tarifele nu vor creşte cu ocazia turneului

Raportul este rezultatul unui atent proces de evaluare, efectuat timp de trei luni de administraţia UEFA şi a fost transmis membrilor Comitetului Executiv al forului de la Nyon, înainte de desemnarea oraşelor-gazdă, la 19 septembrie 2014.

Ediţia din 2020 a Campionatului European, an în care se vor împlini 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei, se va desfăşura în 13 oraşe, sub titulatura de „EURO pentru Europa”.