Veste bună pentru postul de televiziune al lui Adrian Sârbu. Reţeaua RCS RDS va include Aleph în grila de programe de știri

Veste bună pentru Adrian Sârbu și postul său de televiziune. Rețeaua RCS RDS va pune Aleph News şi toate staţiile de ştiri într-o singură zonă.

07 oct. 2022, 09:49
Veste bună pentru postul de televiziune al lui Adrian Sârbu. Reţeaua RCS RDS va include Aleph în grila de programe de știri

După o perioadă în care posturi  precum Aleph News ar fi acuzat operatorul că sunt poziționate la coada grilei din cauza concurenței neloiale, oficialii de la Digi RCS RDS au anunțat cum vor muta programele TV în noua lor grilă.

Citește și Adrian Sârbu, atac disperat la adresa RCS-RDS! „Ne vor loseri, ne împiedică să ajungem la 75% din piață! Vom câștiga acest razboi!” Fostul mogul face acuzații grave!

Reprezentanții operatorului de cablu au declarat că este vorba de un număr mai mare de posturi ce fac parte din aceeaşi categorie. Oficialii Digi RCS RDS susțin că ar fi pus canalele mari, în faţă, iar pe cele mici, mai în spate. În urma conflictului dintre cele două societăți, operatorul de cablu ar fi primit sancțiuni financiare, potrivit Pagina de Media.

Conform noii legi a audiovizualului din 2022, operatorii de cablu trebuie să organizeze posturile pe „grupuri tematice unice”. Digi a amânat până acum rearanjarea, invocând în faţa CNA motive „tehnice”.

Pe București, în prima parte a grilei Digi  vor fi poziționate posturile de sport, apoi, cele 21 de canal generaliste, urmate de 14 televiziuni de ştiri româneşti şi internaţionale. Iar la final, românii se vor putea bucura de filme şi documentare.

Se pare că această mutare va avea loc în următoarele săptămâni. Iar după 1 noiembrie, Consiliul Naţional al Audiovizualului va demara controale pentru a verifica situaţia.

Iată cum vor fi programate posturile în grila digitală în Capitală și în județele Ilfov, Dâmboviţa, Clălăraşi, Giurgiu şi Prahova:

  • 1-10: Programe de sport (zece posturi, plus un post „pentru bărbaţi”);
  • 12-31: Programe generaliste (21 de posturi);
  • 32-35: Posturile de ştiri (14 canale, româneşti şi internaţionale);
  • 46-47: Două posturi de femei;
  • 48-68: Posturi de filme (21 de canale);
  • 70-82: Televiziuni pentru copii (13 canale);
  • 83-101: Documentare (21 de posturi);
  • 102-103: Posturi lifestyle;
  • 104-109: Programe din categoria religios, cultural, educaţie;
  • 110-124: Posturi muzicale (15 canale);
  • 25-130: Folclor, divertisment folcloric, etnografie, culural folcloric, manele (6 televiziuni).

Posturile de mai sus sunt urmate de un post din categoria Business (131), unul „Italofon” (132), un canal de design şi arhitectură (133), un post medical (134), unul de publicistică (135), de agricultură (136) şi unul pentru pescuit şi vânătoare.

Ultimele posturi ale grilei sunt cele de turism, cinci canale dedicate minorităţilor şi opt posturi locale sau regionale.

Citește și Scandal uriaş în audiovizual. Adrian Sârbu: „Digi îşi distruge concurenţa, dictează legi Guvernului”