Veşti bune: Tarifele de roaming, eliminate în UE din iunie 2017

Publicat: Marţi, 30 Iunie 2015 11:44 // Actualizat: Marţi, 30 Iunie 2015 11:44 // Sursa: romaniatv.net

Uniunea Europeană a ajuns, marți, la un acord preliminar privind eliminarea tarifele de roaming în interiorul celor 28 de state ale blocului comunitar până în iunie 2017, transmit Bloomberg și Reuters.

'Conform acordului, suprataxarea roamingului în UE va fi abolită din 15 iunie 2017', a anunțat Letonia, țară care deține președinția Uniunii Europene în acest moment, potrivit Agerpres.

În controversata problemă a neutralității internetului, UE intenționează să solicite operatorilor de telecomunicații să ofere acces egal tuturor utilizatorilor, iar blocarea va fi permisă doar pentru contracararea atacurilor cibernetice sau în timpul perioadelor de supraîncărcare a rețelelor.

'Este un acord crucial care va elimina în cele din urmă tarifele de roaming. În prezent, aceste tarife îi determină pe utilizatori să-și închidă telefoanele mobile când călătoresc în străinătate. Dacă ei nu s-ar mai speria de facturi, și-ar utiliza aparatele mai des când ar călători, creând mai multe oportunități companiilor de telecomunicații să ofere servicii consumatorilor din regiune', a apreciat comisarul european pentru economia și societatea digitală, Guenther Oettinger.

În mai, Comisia Europeană a renunțat la planurile sale vizând eliminarea tarifelor de roaming începând din 2016, în urma obiecțiilor venite de la companiile de telecomunicații și de la mai multe mici state membre. Însă, un nou compromis a devenit necesar după protestele organizațiilor pentru protecția consumatorilor și ale Parlamentului European.

Recent, comisarul european pentru economia și societatea digitală a avertizat că UE trebuie să-și consolideze piața de telecomunicații, punând în evidență faptul că în Europa există 280 de companii de telecomunicații comparativ cu doar patru în SUA.

'Pentru a deveni mai competitive și a-și consolida rețelele, mult mai multe companii vor fuziona în următorii ani. Aceasta ar trebui să permită industriei europene de telecomunicații să joace un rol mai mare pe scena globală', a apreciat Gunther Oettinger.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
eliminare tarife roaming suprataxare roaming UE tarife roaming tarife roaming UE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 iun 11:57
Votează email 0 email
...ale blocului comunitar până în iunie 2017, transmit Bloomberg și Reuters. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
30 iun 11:52
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H