VEŞTI BUNE. Valoarea serviciilor medicale stomatologice decontate ar putea fi dublată

Publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2019 15:29 // Actualizat: Miercuri, 18 Septembrie 2019 21:00 // Sursa: romaniatv.net

Casa Naţională de Sănătate (CNAS) vrea să dubleze valoarea serviciilor medicale stomatologice decontate, 

Foto: greendental.ro

Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, susține că instituția pe care o conduce și-a propus să dubleze valoarea acordată decontării serviciilor stomatologice, românii fiind extrem de afectați de probleme dentare, scrie romania-actualitati.ro.

Citeşte şi Veşti proaste pentru români. Preţurile reglementate la energie electrică şi gaze, desfiinţate de Comisia de Industrii şi Servicii

„Oferim servicii medicale stomatologice decontate de CNAS acelor cabinete care sunt în contract cu Casa şi acestea îşi stabilesc valoarea. Încercăm să facem niște calcule și să dublăm valoarea acordată serviciilor stomatologice. Este foarte important ca şi stomatologii să-si dorească să fie în contract cu Casa. Nu întotdeauna îşi doresc. Este nevoie de multe servicii stomatologice pe toate segmentele de vârstă", a declarat acesta.

Şeful CNAS a adăugat că că, în lipsa unui program naţional de prevenţie, educaţia dentară rămâne singura alternativă. „Ceea ce ar trebui să facem este să începem o educaţie stomatologică foarte devreme. Şi atunci, probabil că ajungem la stomatolog mai târziu", a completat medicul Vasile Ciurchea.

Potrivit acestuia, pentru a beneficia de servicii de medicină dentară, decontate de stat, persoanele asigurate trebuie să se adreseze unui cabinet stomatologic care se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Printre serviciile de medicină dentară decontate se numără: elemente acrilice, elementele metalo-acrilice, reconstituirea coroanei radiculare. Problema este că din cele circa 45 de cabinete de stat şi peste 15.000 de cabinete particulare, doar 20% au contracte cu CNAS. Spre exemplu, potrivit CNAS, în Capitală sunt doar 153 de furnizori de servicii dentare ce au contracte cu casa.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H