Veşti bune despre TAXA AUTO, s-a aprobat în ultima şedinţă de Guvern

Guvernul a aprobat o nouă rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli al AFM: fonduri pentru noi programe (reciclare, termoficare, Rabla Plus etc.) și pentru restituirea taxei auto.

21 aug. 2019, 13:47
Veşti bune despre TAXA AUTO, s-a aprobat în ultima şedinţă de Guvern

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, la propunerea Ministerului Mediului, o nouă rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli (BVC) al Fondului pentru mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), în scopul asigurării sumelor necesare pentru demararea unor programe noi, precum și pentru restituirea taxei auto.

Potrivit Ministerului Mediului, au fost alocate fonduri pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și a timbrului de mediu pentru autovehicule, în valoare de 135 milioane lei.

„Românii care au plătit aceste taxe nu au nicio vină că ele nu au fost făcute cum trebuie de la bun început și chiar dacă nu am participat la elaborarea niciuneia dintre variante, sunt hotărâtă ca toți cei vizați să-și primească banii înapoi, până la ultimul leu”, a explicat viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu.

Totodată, a fost suplimentat bugetul alocat Programului RABLA Plus pentru persoanele juridice, cu suma de 20 milioane lei. „Este, de departe, cel mai bun an pentru acest program! Dacă luna trecută am suplimentat suma pentru persoane fizice cu 15 milioane lei, fiind prima dată în istoria programului când bugetul se epuizează, iată că același lucru s-a întâmplat și în cazul persoanelor juridice. Mă bucur sincer că politica noastră de stimulare a eco-mobilității dă rezultate”, a precizat ministrul Mediului.