Veşti bune pentru pensionari. Punctul de pensie ar putea creşte de la 1 ianuarie. Cei cu pensii mici primesc pâine gratis

Veşti bune pentru pensionari: punctul de pensie poate creşte la 45% din salariul mediu brut. În plus, pensionarii cu pensii foarte mici ar putea primi câte două pâini pe zi, măsură care apare într-un proiect ce va ajunge în Parlament.

01 nov. 2016, 17:21
Veşti bune pentru pensionari. Punctul de pensie ar putea creşte de la 1 ianuarie. Cei cu pensii mici primesc pâine gratis

Proiectul de lege care prevede majorarea punctului de pensii de la 1 ianuarie a trecut tacit de Senat, transmite România TV. Astfel,  De la începutul anului viitor, punctul de pensie ar putea fi 40% din salariul mediu brut, ceea ce ar însemna o creștere a pensiilor cu circa 23%.

Proiectul prevede ca, de la 1 ianuarie 2017, punctul de pensie să fie 40% din salariul mediu brut, urmând ca la 1 iulie 2017, să ajungă la 45% din salariul mediu brut.

În prezent, punctul de pensie este de 871,7 lei, legea în vigoare spunând că el se modifică astfel încât să compenseze 100% din rata inflației plus 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut. Luând în considerare că salariul mediu brut pe țară a fost în ianuarie 2016 de 2.688 lei, rezultă că punctul de pensie ar trebui să fie de 1.075,2 lei, adică mai mare cu 23% decât este în prezent.  Iniţiativa legislativă ar trebui să treacă şi de Camera Deputaţilor.

De asemenea, pensionarii cu pensii mai mici de 500 de lei şi familiile cu venituri de sub 1.200 de lei vor primi două pâini în fiecare zi, iar costurile vor fi suportate de consiliile locale, arată un program aflat în Parlament.