VEŞTI BUNE pentru absolvenţii de liceu şi facultate. Ce le pregăteşte statul

Implementarea celor opt proiecte prin care se vor acorda subvenţii în valoare de 40 de milioane de euro, pentru crearea a 6.400 noi locuri de muncă destinate tinerilor absolvenţi, va începe la 1 iulie 2014, a anunţat, luni, Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism (DIMMMAT).

30 iun. 2014, 17:17
VEŞTI BUNE pentru absolvenţii de liceu şi facultate. Ce le pregăteşte statul

„Cu ajutorul acestor proiecte, prin cele 40 de milioane de euro, se vor crea aproximativ 6.400 noi locuri de muncă destinate tinerilor absolvenţi. Aşa cum am promis, de la 1 iulie, vom începe implementarea lor”, a declarat ministrul de resort, Florin Nicolae Jianu.

Subvenţiile, în valoare totală de 40 de milioane de euro, sunt destinate firmelor ce angajează tineri absolvenţi din unităţile de învăţământ liceale şi universitare, absolvenţi ai promoţiei 2014.

Citeşte şi Semne că ar trebui să-ţi schimbi locul de muncă

Potrivit sursei citate, sprijinul financiar acordat firmelor va acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolvenţii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenţii de studii superioare, pe o perioadă de minimum 6 luni şi de maximum 12 luni.

Începând cu data de 1 iulie 2014, va începe implementarea acestor proiecte, metodologia de aplicare urmând a fi afişată pe site-ul DIMMMAT, www.imm.gov.ro în cel mai scurt timp posibil.

Luni, 30 iunie 2014, au fost semnate cele 8 proiecte depuse în cadrul apelului nr.166 D.M.I. 2.1 POSDRU – „Locuri de muncă subvenţionate”. Obiectivul acestor proiecte vizează susţinerea angajării tinerilor absolvenţi şi dinamizarea activităţii în mediul privat.

Citeşte şi Ce ACTE îţi trebuie dacă ai absolvit şi vrei să beneficiezi de INDEMNIZAŢIA de ŞOMAJ