Vești bune pentru clienții români! Alimentul consumat de toți românii care se va ieftini semnificativ. Se anunță reduceri cu 25%

Creșterea inflației îi afectează considerabil pe clienții români. Scumpirile în cazul alimentelor sunt printre cele mai mari probleme cu care se confruntă cumpărătorii.

20 feb. 2023, 10:45
Vești bune pentru clienții români! Alimentul consumat de toți românii care se va ieftini semnificativ. Se anunță reduceri cu 25%

Vești bune pentru clienții români! După creșterea continuă a inflației pe care au suportat-o clienții, urmează o perioadă cu reduceri de până la 25% ale prețurilor.

Unul dintre cele mai consumate produse alimentare, laptele, ar putea să se ieftinească considerabil, potrivit patronatului din industria laptelui. Din cauza vânzărilor scăzute din ultima vreme, producătorii se văd nevoiți să reducă prețurile. Totodată, fermierii cer autorităților să oprească importurile de lapte din Ucraina, deoarece îi aduc în pragul falimentului.

Românii nu mai cumpără – vânzările au scăzut dramatic

Fermierii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește prețul laptelui vândut de către procesatori, care a scăzut dramatic, informează Adevărul.

Citește și Primele alocații pentru copii majorate au ajuns la beneficiari. Motivul pentru care creșterea a fost de doar 13 lei în condițiile în care rata inflației a fost de 13,8%

„În octombrie, s-a atins pragul între prețuri, costuri şi puterea de cumpărare, a fost un moment critic. În decembrie, toţi furnizorii trebuiau să refacă contractele şi să renegocieze. Vă spun sincer că furnizorii au redus preţul către comercianţi cu 10%-15% şi a apărut un război al promoţiilor Black friday permanent care s-a întins şi pe 2023.

În ianuarie, furnizorii au mai cedat încă 10% pentru că s-au mai redus şi costurile la materie primă, pentru că s-au acumulat stocuri în toată Europa”, a declarat Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui.

În ceea ce constă vânzările de produse lactate, acestea s-au prăbușit după scumpirile din ultimele luni. Cel mai ieftin preț al unui sortiment de lapte a ajuns la 10 lei.

Rata anuală a inflației în ianuarie 2023 a fost 15,1%

Rata anuală a inflației în ianuarie 2023, față de ianuarie 2022, este 15,1%, relevă datele publicate marți dimineața de Institutul Național de Statistică (INS).

Citește și Comisia Europeană a revizuit pozitiv prognoza economică a României. De când urmează să scadă rata inflaţiei

Rata anuală a inflației în luna decembrie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, este 16,4%. Prețurile de consum în luna ianuarie 2023 față de  luna decembrie 2022 au crescut cu 0,3%. Rata anuală a inflației în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna ianuarie 2022 este 15,1%.

Rata medie a modificării prețurilor de consum în ultimele 12 luni (februarie 2022 – ianuarie 2023) față de precedentele 12 luni (februarie 2021 – ianuarie 2022) este 14,3%.