Vești bune pentru elevi! Marcel Ciolacu a făcut anunțul. ”Programul „Masă caldă în școli” trebuie să continue”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că programul „Masă caldă în școli” trebuie să continue. Șeful Executivului i-a cerut ministrului Educației, Ligia Deca, în ședința de Guvern, să dimensioneze corect pentru 2024 acest program pentru copiii din zonele vulnerabile.

16 nov. 2023, 13:58
Vești bune pentru elevi! Marcel Ciolacu a făcut anunțul. ”Programul „Masă caldă în școli” trebuie să continue”
Vești bune pentru elevi! Marcel Ciolacu a făcut anunțul.

Vești bune pentru elevi! Marcel Ciolacu a făcut anunțul. Prim-ministrul i-a rugat pe toți miniștrii din cabinetul său să își prioritizeze proiectele pentru că nu vor renunța la niciun program important.

Citește și Marcel Ciolacu anunț de ultimă oră pentru români! ”Am spus foarte clar, anul viitor nu vor fi taxe noi”

Vești bune pentru elevi! Marcel Ciolacu a făcut anunțul

„Și legat de obiective majore, pentru că ne apucăm de construcția bugetului pe 2024, rog toți miniștrii să-și prioritizeze proiectele, nu vom renunța la nici un program important. De exemplu, Programul «Masă caldă în școli», pe care l-am extins în acest an, trebuie să continue. Și o rog pe doamna ministru al Educației să dimensioneze corect pentru 2024 acest program esențial mai ales pentru copiii din zone vulnerabile”, a declarat Marcel Ciolacu în ședința de Guvern.

În cadrul aceleiași ședințe Marcel Ciolacu a ținut să îi liniștească pe primarii revoltați și le promite că le asigură bani pentru facturi.

„Totodată, astăzi venim și dovedim concret cum, ținând sub control cheltuielile statului prin ordonanța cu măsuri fiscal-bugetare, ne asigurăm că proiectele de investiții publice importante pot continua. Aprobăm prin memorandum derogările necesare pentru ca autoritățile centrale și, mai ales, locale să poată face plăți în special pentru Programul național de construcții de interes public derulat de Compania Națională de Investiții și Programul național Anghel Saligny. Le-am promis asta primarilor, este firesc să nu periclităm munca lor din întregul an. Deci ne ținem de cuvânt! Le asigurăm fonduri pentru plata facturilor restante și garanția ca pot deconta plăți în continuare!”, a mai spus premierul.

Mai mult, în deschiderea ședinței de Guvern de joi, Marcel Ciolacu a anunțat că anul viitor nu vor fi taxe noi. Șeful Executivului a subliniat că nu vrea majorarea taxelor, ci doar ca acestea să fie plătite de cei care nu aveau acest obicei până acum.

Declarația premierului a venit la scurt timp după ce liberalii au amenințat că vor rupe coaliția de guvernare dacă PSD va forța creșterea taxelor și impozitelor pentru a finanța majorarea pensiilor.

Citește și Marcel Ciolacu a vorbit despre bugetul pentru anul următor: „Avem două ministere importante, trebuie să ne aliniem”