Veşti bune pentru FAMILIILE NEVOIAŞE. Deputaţii au votat legea care acordă TICHETE SOCIALE copiilor săraci

Publicat: Miercuri, 07 Octombrie 2015 16:45 // Actualizat: Miercuri, 07 Octombrie 2015 16:46 // Sursa: romaniatv.net

Deputaţii au adoptat proiectul care prevede acordarea de tichete în valoare de 50 de lei pentru copiii din familiile defavorizate pentru a stimula participarea acestora la învăţământul preşcolar, 11.000 de copii urmând să beneficieze de această măsură, iar costurile ridicându-se la 39 milioane lei.

Foto: economica.net

Deputaţii au adoptat proiectul cu 289 voturi "pentru", unul împotrivă şi 5 abţineri. Proiectul a fost iniţiat de parlamentari ALDE, printre care şi ministrul Daniel Constantin.

Citeşte şi: Programul "Fiecare Copil în Grădiniţă" se extinde până în 2020

Proiectul prevede că în scopul stimulării participării în învăţământul preşcolar a copiilor din familii defavorizate, al creşterii accesului la educaţie a acestora, se instituie stimulentul educaţional sub formă de tichete sociale.

Finanţarea acordării stimulentului educaţional se va face din bugetul de stat prin sume defalcate din TVA alocate prin bugetele locale cu acestă destinaţie.

Tichelele se emit de unităţile autorizate de Ministerul Finanţelor. Valoarea nominală a tichetelor se raportează la indicele social de referinţă şi este de 0,1 IRS, adică 50 de lei, scrie Mediafax. Din aceste tichete se vor putea cumpăra produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte şi rechizite.

Potrivit proiectului, 11.000 de copii ar urma să beneficieze de aceste tichete de la 1 ianuarie 2016, efortul bugetar fiind de 39 milioane de lei pentru anul viitor.

Camera Deputaţilor este for decizional, legea urmând să fie transmisă spre promulgare.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copii nevoiaşi familii nevoiaşe tichete sociale copii săraci
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 oct 14:32
Răspunde | Votează email 0 email
elena
Extra lucru la domiciliu, acum! Avem urgent nevoie de colaboratori pentru activitate usoara la domiciliu! Se lucreaza in timpul liber, part-time, circa 2 sau 3 ore pe zi. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word si cel putin studii medii. Cereti acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
07 oct 17:16
...copiii din familiile defavorizate pentru a stimula participarea acestora la învăţământul preşcolar, 11. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
07 oct 16:51
...copiii din familiile defavorizate pentru a stimula participarea acestora la învăţământul preşcolar, 11. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H