VEŞTI BUNE PENTRU MEDICI ŞI PROFESORI. De la 1 aprilie vor încasa salarii mai mari. Cui i se va dubla leafa

Publicat: Duminică, 01 Aprilie 2018 13:13 // Actualizat: Duminică, 01 Aprilie 2018 13:13 // Sursa: romaniatv.net

Medicii şi dascălii vor încasa lefuri mai mari, începând cu Ziua PăcălelilorCreşterile vor fi reale însă, după ce salariile de bază au fost majorate de la 1 martie. Un medic primar va avea un salariu de peste 13.300 de lei, faţă de puţin peste 6.000 de lei cât încasa până acum, informează România TV. Salariile profesorilor cu o vechime între 25 şi 30 de ani vor fi mai mari de 5.200 de lei.

Foto: aktual24.ro

Creşterile salariilor de bază pentru personalul din sănătate şi învăţământ au intrat în vigoare începând de la 1 martie, informează news.ro. Un medic primar, care acum câştigă 6.010 lei brut, va avea un salariu de bază de 13.338 de lei, iar un medic specialist, care acum are 4.675 de lei, va primi un salariu de 10.563 de lei.

La anatomie patologică şi medicină legală, un medic primar va avea o creştere salarială de la 9.481 de lei la 16.250 de lei, iar un autopsier debutant, care acum are un salariu de 2.600 de lei, va avea un salariu brut de 4.693 de lei.

În cazul cadrelor didactice, majorarea salarială va fi de 20%. Astfel, un profesor cu o vechime între 25 şi 30 de ani, al cărui salariu este acum 4.371 de lei, va câştiga 5.246 de lei brut, iar profesor universitar cu o vechime între 20 şi 25 de ani, care acum câştigă 7.163 de lei, va avea 8.596 de lei.

Citeşte şi Românii au la dispoziţie 1.396 de locuri de muncă în străinătate. Află care sunt ofertele

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 apr 15:08
Răspunde | Votează email 0 email
Costel
O mare tzeapa pt. medicii de pe specialitati pe care nu le vrea nimeni ! Au introdus 3 garzi obligatorii in norma de baza , au marit norma de de lucru la 48 ore/saptamana . Spuneau ca vor castiga salarii + sporuri babane . Sporul de 75% de UPU din 12500 lei impozabil (7300 lei bani in mana) este de doar 1700lei impozabil (995 lei) . E greu cu matematica cand nu ai bani si doar te lauzi LA TELEVIZOR . S-a ajuns la aberatia ca dupa doua cresteri suucesive de salarii unii medici sa piarda la venituri ( vezi medicii de TBC) . SA TRAITI BINE ca nu va mai avea cine trata tuberculoza ...
01 apr 14:26
Răspunde | Votează email 1 email
agapis
Avand in vedere ca jumatate din sumele pe care le mentionati se vor duce tot la stat pe tot felul de contributii si asigurari aceste cifre nu mai impresioneaza pe nimeni si in plus sunt o multime de nedreptati in aceasta grila facuta in viteza pe care n-o sa le mai repare nimeni.Dupa nivelul de asteptare pe care l-au creat lehamitea e totala.Stati linistiti ca exodul medicilor nu va fi stopat in felul acesta.Poate atunci cand se va considera ca un medic trebuie pus pe aceeasi treapta cu un judecator!
01 apr 14:23
Răspunde | Votează email 0 email
BRAUER MARIA
RAU MA DOR OCHII MA DOR/DE DORUL LOR;AL BANILOR/RAU MA DOARE SPATELE/CA MA NU MA AJUTA NICI ACUM BADELE/RAU MA DOARE INTESTINUL/CA M-A INVATAT NUMAI CU DECLINUL:IA TIGAIA;DA TIGAIA/CA SIGUR PLATESTI INTR-O SEC DUP-AIA:
01 apr 14:15
Răspunde | Votează email 0 email
BRAUER MARIA
TOTUL E SA AI MULTI PRIETENI PE TEL-DACA NU AI TE-AI NASCUT DEGEABA POTI SA-TI PUI SI STELE IN FRUNTE GOALE CA PE MILIEU;DIAMANTE LA PANTOFI SI COROANE DE REGINA:
01 apr 14:12
Răspunde | Votează email 0 email
BRAUER MARIA
A INTELES ORICE ROMAN CE A ZIS DOAMNA IOANA CU DOMNUL VALERIU PRICINA-CARE ESTE LEGATURA DINTRE ACCIDENTE; TRAGEDII SI INTELEGEREA NOTIUNII DE PATRIE:E CUM A ZIS DOMNUL CEA MAI SCURTA CONVORBIRE TELEFONICA E CAND S-A SCAPAT TELEFONUL IN WC -DOMNII STIU TOT: DOMNUL I-A ZIS DOAMNEI REZOLVATI-VA ;DOMNUL BC A VBIT SI EL LA TV DE REZOLVAREA PROBL DE SANATATE CA STIU FB DE CE SI DE CN VB;::::::
01 apr 14:03
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA KRANK IONESCU
E O TRAGEDIE SA NU AI CONSTIINTA CETATENEASCA;SA NU CUNOSTI SI SA NU APRECIEZI CATE SACRIFICII S-AU FACUT PTR APARAREA PATRIEI; PTR MENTINEREA BOGATIILOR SPIRITUALE ;CULTURALE ;MATERIALE A LIBERTATILOR SI OBICEIURILOR ROMANESTI-PAI NORMAL::::::::VB DESPRE VALOAREA ACELOR DOI DOMNI CARE AU AVUT UN ACCIDENT SI ERAU PATRIOTI SI OAMENI F BUNI-NU I SE PARE NIMANUI CA ERAU SAU SUNT RAI:::::)))))))))
01 apr 13:34
Răspunde | Votează email 0 email
BRAUER MARIA NU BRAUN
PLUS DE ASTA IUBITELE; PRIETENII; PROTEJATII NU SE CONDAMNA NICIODATA ;NU SE ACUZA;NU SE PEDEPSESC:LA MULTA LUME SE INTRA CU PAGINI FALSE FANTOMA PE CALCULATOARE PTR CA CEI MULTI II VEZI BUTONAND PE TEL PE INTERNET PE STRADA CA ISI INCARCA CREDIT PE TEL SE CONSUMA F REPEDE DECI E MULT MAI SCUMP: BACLAVALELE LE FAC CU MULTE PRAFURI SI MULT ZAHAR CA SA FIE CAT MAI IEFTINE CAT MAI BUNE LA GUST SA DEA CAT MAI MULTA DEPENDENTA SI SA IASA BANUL CAT MAI REPEDE CU EFORT MINIM:CEA MAI TARE EMISIUNE MARINA A DOMNULUI MARIO BARTH LA RTL: LA GRADINITA A FOST LA CURATENIE UN DOMN MARIO CARE A FOST DAT AFARA DE SEF DIN CAUZA CA I-A ZIS CA ARE DIZABILITATI-IN MOD NATURAL: CAT MAI MULTE FAPTE BUNE SI CAT MAI MULTE BUCURII DE FLORII ;DE PASTE SI TOTI ANII DE ACUM INCOLO;VA DORESC!
01 apr 13:26
Răspunde | Votează email 0 email
BRAUER MARIA
SCRIE SERVER:COM E INCA UNUL FALS-ADICA FANTOMA DE ASTA SE INTAMPLA NECAZURI DIN ASTEA ONLINE SCRIE THINKDIGITAL:RO ADO:PL:-HANDSCHAKE:COM:PL-CATELUL SARA A INGHITIT BUCATI DINTR-O LENJERIE INTIMA-I-AM GASIT RUPTI CU BUCATI DE PANZA ALBA LIPSA:
1
EUR
4.8433
RON
16 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H