Veşti bune pentru milioane de români. Anunţ OFICIAL de la ministrul Finanţelor

Publicat: Joi, 25 Iulie 2019 10:42 // Actualizat: Joi, 25 Iulie 2019 10:55 // Sursa: romaniatv.net

Anunţ de ultimă oră pentru Români, făcut de ministrul finanţelor. Eugen Teodorovici vrea să reducă taxarea muncii.

Foto: antena3.ro

Măsuri de ultimă oră în economie. Ministrul Finanţelor a anunţat, în urmă cu puţin timp, două măsuri foarte importante pentru relansarea economiei şi păstrarea tinerilor în ţară!

Taxarea muncii trebuie redusă, a declarat Teodorovici! În plus, până la finalul lunii august, Guvernul va avea o strategie pentru ca studenţii să lucreze în România şi nu în străinătate.

La nivel european, nu se doreşte punerea pe agendă a subiectului forţei de muncă, pentru că sunt interesele statelor care au încă nevoie de angajaţi din România, Croaţia, Polonia, iar marea familie europeană înseamnă de fapt că fiecare este pentru el, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Subiectul forţei de muncă a fost pe agenda Preşedinţiei României la Consiliul Uniuni Europene. Un subiect la care ţin foarte mult, dar cu greu cei de la nivel european au acceptat un astfel de subiect pe agendă... În prealabil, am dorit să o facem în întâlnire comună a miniştrilor Muncii din cele 28 de state membre, dar nu s-a dorit un astfel de eveniment. La nivel european, nu se doreşte punerea pe agendă a subiectului forţei de muncă, pentru că sunt interesele statelor care au încă nevoie de angajaţi din România, Croaţia, Polonia etc... Noi vom investi, vom pregăti forţă de muncă în România şi, uşor, uşor, celelalte state vor atrage neconcurenţial de pe piaţa unică forţă de muncă. Nu este în interesul nimănui din afara României sau din afara celor zece ţări care trimit forţă de muncă în Europa să pună un astfel de subiect pe masă. Nu se doreşte, pentru că fiecare se dezvoltă cu forţa de muncă pe care o ia din alte zone. Asta înseamnă familia mare europeană... E o mare familie frumoasă, iubită, dar când vine vorba despre fiecare stat în parte, fiecare este pentru el. Sper să avem un document, la nivel european, cuprinzător, care să apere interesul şi al României. Uşor, uşor, pierzând forţa de muncă, nu poţi pune în practică idei, chiar dacă ai fonduri europene de accesat şi intenţii bune", a spus Teodorovici.

Potrivit ministrului de resort, la ora actuală, în România, ar fi nevoie de un milion de lucrători, "ceea ce înseamnă foarte, foarte mult".

"Avem 4,5-5 milioane de români plecaţi peste hotare. Colega mea de Ministerul românilor de pretutindeni ştie cifra exactă. Această cifră a fost speculată jalnic de către unele persoane. Dar asta este, suntem în România... Din păcate, sunt foarte mulţi români care nu lucrează în mod oficial, înregistraţi. Acesta este un lucru care doare, pentru că sunt oameni care muncesc fără să aibă plătite asigurările medicale şi toate celelalte elemente care ar putea să asigure un anumit standard. La nivel european, era o discuţie vizavi de cetăţenii europeni ai căror state au început un dialog cu Uniunea Europeană, să poată fi lăsaţi să lucreze în statele non-Schengen... Un milion de lucrători ar fi necesar în România, la ora actuală, ceea ce înseamnă foarte, foarte mult. Mă bucur, însă, că există anumite măsuri care au reuşit să readucă lucrători români în ţară. Aduc aici în discuţie zona construcţiilor, unde actul normativ pe care mulţi l-au hulit a creat şi efecte pozitive. Majoritatea măsurilor din OUG 114 sunt pro-business, cu excepţia unor prevederi pe care nu vreau să le discut acum", a subliniat demnitarul.

Situaţia forţei de muncă din România este tema abordată, joi, în cadrul conferinţei "Top HR Challenges", organizată la Bucureşti de Capital Media Production.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Eugen Teodorovici impozite ministrul Finanţelor studenţi taxe
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H