VEŞTI BUNE pentru părinţi. 10.000 de vaccinuri anti-rujeolă ajung în cabinete şi farmacii

Joi se încheie toate procedurile la Ministerul Sănătății pentru ca cele 10.000 de vaccinuri împotriva rujeolei blocate în țară să ajungă în cabinete și farmacii. Toate dozele vor fi distribuite de către Direcțiile de Sănătate Publică. Ministerul anunță însă că peste încă o săptămână vor ajunge și alte peste 100.000 de doze de vaccin.

11 mai 2017, 06:44
VEŞTI BUNE pentru părinţi. 10.000 de vaccinuri anti-rujeolă ajung în cabinete şi farmacii

Săptămâna trecută, firma care s-a prezentat la licitaţia pentru cele 10.000 de doze nu avea un document în dosarul de licitaţie, motiv pentru care a solicitat o amânare a semnării contractului. Din informaţiile pe care le am, asăzi, vor aduce documentul şi se va semna contractul. Aceste 10.000 de doze sunt în stoc în ţară. Ele vor fi livrate imediat după semnarea contractului”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pentru România TV.

Citeşte şi Avocatul Poporului a sesizat MS după ce a primit petiţii privind proiectul legii vaccinării

Mai mult, ministrul a precizat că, „în ceea ce priveşte cantitatea de 109.000 de doze, contractul este semnat, însă acestea nu vin din depozitele din ţară„.

Acestea nu vin din depozitele din ţară, ci de afară şi urmează până în următoarea săptămână să ajungă în Bucureşti şi apoi la toate direcţiile de sănătate publică. Procedura este finalizată din punct de vedere al Ministerul Sănătăţii. Până în data de 15 mi-au promis că vor fi în ţară, ieri spuneau că după data de 15 vor ajunge. Nu ţine de noi, există nişte proceduri, ele trebuie transportate în anumite condiţii”, a declarat ministrul.

De asemenea, Florian Bodog susţine că aceste vaccinuri „acoperă cererea pentru următoarele câteva luni, însă am pornit şi procedura mare de achiziţie. Toate achiziţiile Ministerului Sănătăţii se vor face pe o perioadă de contracte cadru, pe o perioadă între 2 şi 4 ani, în funcţie de disponibilitatea pe piaţă a vaccinului”.

Citeşte şi Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: Avem o problemă cu vaccinul pentru hepatită, nu există producător care să-l livreze