Veşti bune pentru pensionarii din România! Primesc mai mulţi bani, începând din această lună

Sunt veşti bune pentru pensionarii din România. Guvernul a decis ca aceştia să primească mai mulţi bani, dacă au grijă de nepoţii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă, în afara ţării.

08 iul. 2023, 11:46
Veşti bune pentru pensionarii din România! Primesc mai mulţi bani, începând din această lună

Pnesionarii din România care au grijă de nepoţii ai căror părinţi sunt plecaţi din ţară vor primi mai mulţi bani din partea statului român. Iniţiativa lansată de guvern  face parte din seria de măsuri gândite pentru încurajarea natalităţii şi sprijinul pentru familii, obiective clare ale actualei guvernări. Ideea a fost gândită de mai multă vreme, dar totul s-a blocat la un moment dat, din cauza neînţelegerilor pe tema stagiului minim de cotizaţie care trebuie bifat pentru ca seniorii să fie eligibili în acest sens. Acum, totul este stabilit, iar pensionarii pot primi bani în plus graţie nepoţilor.

Citeşte şi Veste de ultimă oră pentru pensionarii cu până la 2.000 de lei. Când intră banii în plus pe card

Câţi bani primesc pensionarii pentru nepoţi

Fiecare pensionar care va avea grijă de nepoţii care au părinţii plecaţi în afara ţării va primi suma de 480 de lei. Foarte important este ca toți părinții care pleacă din țară să anunțe Primăria din localitate, înainte de a face această mișcare. Mai mult, deciyia trebuie anunţată cu cel puţin 40 de zile în avans. Dacă plecarea părinţilor este înregistrată, iar nepoţii se vor afla în grija bunicilor, aceltia vor primi suplimentul de 480 de lei, potrivit playtech.ro.

Citeşte şi  Amenzi uriaşe dacă intri în apă îmbrăcat, faci plajă topless sau mergi cu oaia sau vaca în complex. S-au montat camere video!

Există şi în acest caz o condiţie care trebuie îndepplinită. Pensionarii vor primi bani pentru nepoţi doar dacă au atins un stagiu minim de cotizare la sistemul de pensii: un bărbat trebuie să înregistreze o perioadă de contribuție de 15 ani și 8 luni, în timp ce femeile trebuie să aibă doar 12 ani și 8 luni.