VEŞTI BUNE pentru români. CRESC SALARIILE. Vezi de când şi cu cât

Publicat: Duminică, 23 Septembrie 2018 09:24 // Actualizat: Duminică, 23 Septembrie 2018 09:24 // Sursa: romaniatv.net

Salariul minim va creşte cu 150 de lei în anul 2019, conform unui act normativ care urmează să fie elaborat de Guvern, a declarat preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu. 

Foto: a1.ro

CRESC SALARIILE. Conform unui act normativ care urmează să fie elaborat de Guvern, salariul minim va creşte cu 150 de lei în anul 2019, a declarat preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, joi, la ieşirea de la discuţiile purtate cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, informează agerpres.ro.

Citeşte şi Veşti bune pentru agricultori, ajutoare mărite pentru reducerea accizei la motorină

Angajări masive! Salarii între 4200 și 8000 de lei lunar! Pentru multe posturi nu e nevoie de studii superioare!

"A rămas ca să se facă o hotărâre de guvern care să clarifice salariul minim pe economie începând de la 1 ianuarie 2019, care va fi probabil 2.050 de lei. (...) Salariul minim va creşte la anul cu 150 de lei. E prevăzut să crească cu 150 de lei brut, de acum până în 2022, când trebuie să ajungă la 2.500 de lei. (...) Urmează să scoată actul normativ, pentru că au nevoie ca să fie ca bază de calcul, inclusiv în bugetul de stat pentru 2019", a precizat el.

Bogdan Hossu a mai spus că punctul de referinţă urmează să fie corelat nu doar cu productivitatea, ci şi cu nivelul salariului mediu pe economie.

"De asemenea, urmează ca să ia în considerare propunerea făcută ca pe cumulul din pilonul I de pensii să apară un alt act normativ în care împreună cu indemnizaţiile sau pensiile speciale să nu depăşească un anumit factor de multiplicare faţă de pensia minimă, tocmai pentru a nu abuza legat de acest lucru prin diferitele acte normative speciale care au dus la dereglementări. (...) Cumulul dintre pensia sau indemnizaţiile speciale împreună cu pilonul I, adică pensia contributivă, în cumul să nu depăşească o anumite valoare. Propunerea noastră a fost undeva de 10-12 ori faţă de pensia medie, ceea ce în 2021 ar însemna grosso modo undeva până la 20.000 de lei", a spus el.

CRESC SALARIILE. Preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa" a mai declarat că prin hotărâre de guvern vor fi specificate întreprinderile şi locurile de muncă ce vor beneficia de condiţii speciale.

"S-a luat angajamentul de a scoate în procedură de urgenţă problematica unui act normativ care să reglementeze prelungirea aplicării condiţiilor de muncă deosebite pentru următorii trei ani de zile. De asemenea, pentru condiţii speciale a rămas ca legea să fie modificată în sensul în care prin hotărâre de guvern se vor specifica întreprinderile şi locurile de muncă ce vor beneficia de condiţii speciale, tocmai ca să fie mai flexibilă şi adaptabilă. Avem cazuri în care astăzi există un blocaj, prin vânzarea întreprinderii, practic, îşi schimbă titulatura şi automat salariaţii pierdeau aceste condiţii speciale", a precizat el. 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bogdan Hossu crestere salarii salarii marite salariu mediu pe economie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 sep 18:33
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
AU PUS ACCENT PE PAPUCII ALBI ADICA VOR SA ZICA CA SUNTEM DE BALAMUC: MI-AU ZIS DNELE DE LA POSTA CICA CAND TE DUCI IN ROMANIA TE BAGAM LA BALAMUC CA LE-AI ZIS CA TE URMARIM:ITALIA E PLINA DE MAFIOTI SI NU ARE NICIO DOVADA CA NU FOST OBSERVATE SI NOTATE DE DIVERSI INDIVIZI CA SA VADA DACA LE SCOT NEBUNE SAU NU SA LE TINA EI SUB CONTROL SA PROFITE DE ELE SI DE MUNCA LOR:MATUSA MEA A FOST URMARITA IN ITALIA SI A AVUT UN ACCIDENT;DOVADA CA NU E NEBUNA:NU LE-AU DAT NICI DREPTURILE DE ASTA ZIC CA SE SIMT URMARITE:NU SE MAI SATURA SA PROFITE DE OAMENI SI DE MUNCA OMULUI:MIE MI-AU ZIS CA MA OBSERVA CA SA VADA DACA SUNT NEBUNA SA MUNCESC DEGEABA SA SE IMBOGATEASCA EI PE MUNCA MEA:
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H