Vești bune pentru români în prag de sărbători! Noi tichete cadou de 300 de lei pentru această categorie de persoane

Românii ar putea primi noi tichete cadou în valoare de 300 de lei. Acești bani ar putea fi oferiți de angajatori cu ocazia zilei bărbatului, sărbătorită anual pe data de 19 noiembrie. Așa cum Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou doamnelor pe data de 8 Martie, atunci când este sărbătorită Ziua Internaţională a Femeii, nici domnii nu ar trebui trecuți cu vederea.

19 nov. 2023, 09:59
Vești bune pentru români în prag de sărbători! Noi tichete cadou de 300 de lei pentru această categorie de persoane
Noi tichete cadou de 300 de lei pentru această categorie de persoane

Noi tichete cadou de 300 de lei pentru această categorie de persoane. Domnii ar fi trebuit să beneficieze de acești bani încă de anul acesta și asta pentru că la începutul acestui an ministra Familiei, Gabriela Firea, anunța un proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor.

Citește și Bani GRATIS de la stat pentru încălzire! Cine sunt românii care pot beneficia de acest ajutor financiar pentru o iarnă călduroasă

Noi tichete cadou de 300 de lei pentru această categorie de persoane

În luna martie a acestui an, Gabriela Firea a anunțat că lucra împreună cu echipa sa de la Ministerul Familiei, în cu specialiştii ANES, la o propune de modificare a Codului fiscal ”favorabilă şi domnilor”.

”Vin cu o veste bună pentru bărbaţii şi băieţii noştri. Am iniţiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 noiembrie. Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci şi despre cele ale bărbaţilor, discriminaţi mai puţin ce-i drept. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse continuă, astfel, demersurile de promovare a principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi. De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaştem şi situaţiile în care domnii sunt dezavantajaţi”, a scris Gabriela Firea, la vremea respectivă, pe pagina sa de Facebook.

În România, Legea 22/2016 stabileşte că pe data de 8 Martie este sărbătorită Ziua Femeii şi 19 noiembrie, Ziua Bărbatului.

”Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii să poată acorda şi domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura condiţie este ca acest beneficiu să fie prevăzute în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituţiei. Prin acest proiect, iniţiat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi pe care îl lansăm în dezbatere publică, continuăm demersurile Guvernului României de promovare a principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi la nivel naţional. Politicile publice în acest domeniu trebuie să aducă îmbunătăţiri semnificative asupra vieţii sociale şi, în principal, să corecteze acele atitudini şi comportamente care ar putea determina excluderea sau marginalizarea persoanelor”, mai spunea Gabriela Firea.

Însă, măsura nu a mai fost adoptată și din această cauză pe data de 19 noiembrie, domnii nu au primit nicio atenție de ziua lor.

Rămâne de văzut dacă anul viitor autoritățile vor lua din nou în calcul modificarea Codului fiscal astfel încât și bărbații să sse bucure de ziua lor de aceleași facilități de care se bucură și femeile.

Citește și Ajutor încălzire 2023-2024. Banii nu se acordă retroactiv, ce se întâmplă dacă nu ai depus cererea la timp