Veşti bune pentru români. TVA la alimente ar putea fi redus la începutul verii

Scăderea TVA la alimente ar putea fi aplicată de guvern chiar de la începutul acestei veri, astfel că mâncarea s-ar putea ieftini mai devreme decât ne aşteptam. Legumele, fructele şi carnea, alături de pâine vor avea preţurile cele mai mici.

11 mart. 2015, 12:52
Veşti bune pentru români. TVA la alimente ar putea fi redus la începutul verii

Guvernul pregăteşte reducerea TVA la legume, fructe şi carne de la 24 la sută cât este în prezent la 9 la sută. Ieftinirea alimentelor ar putea să aibă loc chiar din această vară, a anunţat ministrul agriculturii.

Este foarte important şi toată lumea aşteaptă o dată. S-a spus un termen, cel târziu 1 ianuarie 2016, asta înseamnă că putem chiar şi în octombrie, poate chiar şi la 1 iulie, poate chiar şi mai devreme„, a spus Daniel Constantin.

Citeşte şi O nouă propunere legislativă: În magazine ar trebui să fie 51% carne, legume şi fructe româneşti

Reducerea TVA se va simţi şi în buzunarele românilor, prin ieftinirea alimentelor. Un kg de cartofi ar putea să coste 1 leu, de la 1,5 lei, cât costă acum, ceapa s-ar ieftini până la aproximativ 2 lei /kg, dar şi fructele ar putea fi mai ieftine, cu 30-50 de bani decât în prezent. De asemenea, ieftinirea se va simţi şi la carne, un kg de carne urmând să coste, în medie, 15 lei, faţă de 18 lei, cât este în prezent.

Executivul vrea să reducă TVA pentru toate serviciile şi produsele cu până la 4 la sută, măsură care se poate aplica de la 1 ianuarie 2016.