Veşti bune pentru românii cu credite. Indicele ROBOR la 3 luni, cel mai scăzut nivel din ultimele şase săptămâni

Dobânzi mai mici pentru românii cu credite în lei. Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, scade în fiecare zi o dată cu schimbarea de calcul implementată pentru creditele noi. 

15 mai 2019, 07:59
Veşti bune pentru românii cu credite. Indicele ROBOR la 3 luni, cel mai scăzut nivel din ultimele şase săptămâni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 3,28%, cel mai scăzut nivel din ultimele şase săptămâni, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR).

Marţi, indicele a scăzut la 3,29%. Miercuri, indicele a coborât la 3,28%, cel mai scăzut nivel din 2 aprilie, când a fost 3,23%.

Totodată, indicele ROBOR la şase luni a scăzut la 3,38%, cel mai mic nivel din 8 aprilie, când a fost tot 3,38%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, recent, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care a înlocuit ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru ultimul trimestru din 2018, este de 2,36%.


loading...