Veşti bune pentru şoferi: Traficul rutier se redeschide în zona Eroilor din Bucureşti

Traficul se va desfăşura pe ambele sensuri pe bulevardul Eroilor, până la intersecţia cu bulevardul Eroilor Sanitari, şi în continuare pe bulevardul Eroilor Sanitar, dar rămân închise tronsonul din bulevardul Eroilor cuprins între bulevardul Eroilor Sanitari şi strada Carol Davila, precum şi tronsonul din bulevardul Eroilor Sanitari cuprins între bulevardul Eroilor şi Piaţa Operei, informează, luni, Primăria Capitalei.

21 mart. 2016, 12:29

Primăria Municipiului Bucureşti precizează că circulaţia pe bulevardul Eroilor, în zona închisă din cauza surpărilor de la şantierul magistralei 5 de metrou a fost reluată parţial luni după-amiază, iar traficul se va desfăşura în dublu sens pe bulevardul Eroilor, până la intersecţia cu bulevardul Eroilor Sanitari, şi în continuare pe bulevardul Eroilor Sanitari.

Provizoriu, a fost instalat un semafor cu comandă manuală la trecerea de pietoni de pe bulevardul Eroilor Sanitari, din vecinătatea intrării la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Rămân închise tronsonul din bulevardul Eroilor cuprins între bulevardul Eroilor Sanitari şi strada Carol Davila şi tronsonul din bulevardul Eroilor Sanitari cuprins între bulevardul Eroilor şi Piaţa Operei„, se arată în comunicatul transmis de PMB.

Primăria Capitalei precizează că tot de luni, ora 16.00, mijloacele de transport în comun care tranzitează zona vor circula pe trasee modificate.

Astfel, autobuzele liniilor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268 şi 368 vor circula pe un traseu modificat, pe sensul spre Academia Militară de la intersecţia Splaiul Independenţei – str. Ştirbei Vodă – Bd. Eroilor, pe Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, str. Carol Davila, Bd. Eroilor (bretea), str. Dr. Bagdasar, apoi traseele de bază.

Pe traseul modificat, autobuzele vor opri în staţiile „Spitalul Universitar”, pe Bd. Eroilor, respectiv „Carol Davila”, situata pe breteaua Bd. Eroilor, iar sensul spre centru nu se modifică.

Linia 236 va reveni pe traseul anterior de la intersecţia Splaiul Independenţei – str. Ştirbei Vodă – Bd. Eroilor (Podul Eroilor), pe Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Gheorghe Marinescu, Şos. Cotroceni, apoi traseul actual. Pe traseul modificat, autobuzele vor opri în staţia „Spitalul Universitar”, de pe Bd. Eroilor.

Autobuzele liniei 336 vor reveni pe sensul terminal „Complex Comercial Apusului”, de la intersecţia Splaiul Independenţei – str. Ştirbei Vodă – Bd. Eroilor (Podul Eroilor), pe Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Gheorghe Marinescu, Şos. Cotroceni, apoi traseul actual. Pe traseul modificat, autobuzele vor opri în staţia „Spitalul Universitar” amplasată pe Bd. Eroilor. Celălalt sens nu se modifică.

Linia 668 va funcţiona pe traseul de baza între „Valea Oltului” şi intersecţia Str. Elefterie – Splaiul Independenţei (staţia „Piaţa Operei” amplasata pe str. Elefterie), de unde va întoarce spre cartier pe Splaiul Independenţei, Pod Eroilor, Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, str. Carol Davila, Bd. Eroilor (bretea), str. Dr. Bagdasar, apoi traseele de bază. Pe traseul modificat, autobuzele vor opri în staţiile „Spitalul Universitar”, amplasată pe Bd. Eroilor, respectiv „Carol Davila”, situată pe breteaua Bd. Eroilor.

Autobuzele liniei N110 vor circula pe un traseu modificat pe sensul spre „Cartier 16 Februarie”, de la intersecţia Splaiul Independenţei – str. Ştirbei Vodă – Bd. Eroilor, pe Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, str. Carol Davila, Bd. Eroilor (bretea), str. Dr. Bagdasar, apoi traseul de bază. Pe traseul modificat, autobuzele vor opri pe sensul „Cartier 16 Februarie” în staţia „Spitalul Universitar”, amplasată pe Bd. Eroilor, iar celălalt sens nu se modifică.

Şi linia de noapte N116 va funcţiona pe un traseu modificat pe sensul spre „Grup Şcolar Auto”, de la intersecţia Splaiul Independenţei – str. Ştirbei Vodă – Bd. Eroilor, pe Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, str. Carol Davila, Bd. Eroilor (bretea), str. Dr. Bagdasar, apoi traseul de bază. Pe traseul modificat, autobuzele vor opri pe sensul „Cartier 16 Februarie”, în staţiile „Spitalul Universitar”, amplasată pe Bd. Eroilor, respectiv „Carol Davila”, situată pe breteaua Bd. Eroilor. Celălalt sens nu se modifică.

Metrorex, compania care administrează metroul din Capitală, anunţă că redeschide începând de luni, de la ora 16.00, traficul rutier pentru maşini sub 3,5 tone şi pentru transportul în comun în zona Eroilor, între Splaiul Independenţei şi Facultatea de Medicină Carol Davila, pe bulevardul Eroilor şi bulevardul Eroii Sanitari, după ce circulaţia a fost întreruptă în data de 12 decembrie 2015 din cauza surpării carosabilului.

Restricţiile de circulaţie în zona Eroilor au fost impuse după ce s-a surpat terenul în urma lucrărilor la noua magistrală de metrou. Utilajul care fora tunelul la Magistrala 5 de metrou Eroilor-Drumul Taberei a spart un puţ mare de apă. Pământul s-a surpat în două locuri: în faţă la Restaurnatul Derby, pe o suprafaţă de 30 mp, şi în intersecţia Bd. Eroilor cu Bd. Eroii Sanitari, tot pe o suprafaţă de 30 mp. Totul s-a petrecut la începutul lunii decembrie 2015, iar circulaţia a fost închisă până la lucrările de remediere.