Vești bune pentru turiștii nerăbdători! Se produce zăpadă artificială în Poiana Brașov

Autoritățile din Brașov au anunțat astăzi, 4 decembrie, că se produce zăpadă artificială în Poiana Brașov, iar turiștii sunt sfătuiți să schieze cu prudență. Vezi mai jos toate detaliile.

04 dec. 2023, 17:59

Acum că a venit iarna, tot mai mulți turiști sunt nerăbdători să ajungă pe pârtie și să petreacă la munte alături de prieteni. Totuși, dacă ai în plan o mică escapadă zilele următoare, trebuie să știi că pe mai multe pârtii din Poiana Brașov se produce zăpadă artificială.

Astfel, autoritățile sfătuiesc toți pasionații de schi să fie prudenți.

Citește și Se deschide sezonul de schi la Poiana Brașov. Ce tarife vor fi practicate anul acesta

„Având în vedere condiţiile meteo, care permit funcţionarea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale pe timpul zilei, precum şi faptul că prognoza arată temperaturi care nu vor permite pornirea sistemului de înzăpezire pentru zilele viitoare, am luat decizia de a produce zăpadă artificială şi pe parcursul zilei de astăzi”, anunţă, luni, oficialii Primăriei Braşov.

Aceştia recomandă turiştilor să schieze cu prudenţă.

„În aceste condiţii, schiaţi cu precauţie, reducând considerabil viteza, deoarece în zonele în care acţionează instalaţiile de producere a zăpezii consistenţa acesteia este diferită, încetinind foarte mult alunecarea. Totodată, purtaţi ochelari de schi, pentru a beneficia de o vizibilitate bună”, au mai transmis oficialii municipalităţii pe pagina de Facebook.

Ce pârtii sunt închise

Primăria Braşov precizează că în zonele din Piana Braşov în care se produce zăpadă au fost montate semne de atenţionare.

„Stratul de zăpadă bătută pe pârtiile din partea superioară a muntelui are aproximativ 15 de cm. Se schiază pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Drumul Roşu şi în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri)”, a mai transmis sursa citată.

Te-ar putea interesa și Staţiunea montană din România care depăşeşte Inssbruck şi Chamonix în topul Booking. Pe listă se mai află un oraş de pe Valea Prahovei

Pârtiile pentru începători, Bradul şi Stadion, sunt închise şi se produce zăpadă artificială.

Instalaţiile de transport pe cablu care funcţionează astăzi sunt telecabina, telegondola şi telescaunul Ruia.

Temperatura în această dimineaţă, la ora 9.00, era de -8 grade Celsius în masiv şi – 5 grade în Poiana Braşov.