Vești bune pentru vârstnici. Casa de Pensii, anunț despre cumulul pensie-salariu. Dispoziția care intră în vigoare în 2024

Casa de Pensii a făcut o serie de precizări referitoare la cumulul pensiei cu salariul, în conformitate cu noua Lege a pensiilor.

24 dec. 2023, 13:48
Vești bune pentru vârstnici. Casa de Pensii, anunț despre cumulul pensie-salariu. Dispoziția care intră în vigoare în 2024
Vești uriașe pentru o categorie de pensionari! Cine sunt bătrânii care primesc pensie cu 70% mai mare. Anunțul făcut de Casa de Pensii

Casa de Pensii a transmis precizări referitoare la cumulul pensiei cu salariul.

Citește și Cum arată noile cupoane de pensii ale românilor, cu majorarea de 13,8%. Ministerul Muncii publică imagini din timpul tipăririi acestora

Potrivit anunțului făcut de către Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud, indemnizația de însoțitor se va majora la 1.626 de lei, în prima lună a anului viitor.

Cui se acordă indemnizația de însoțitor

Această indemnizație se acordă pentru însoţitor în cazul pensionarilor de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate, a precizat Casa de Pensii Bistrița.

De asemenea, în prima lună a anului 2024, valoarea punctului de pensie va crește cu 13,8%, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei.

„În situaţia persoanelor asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condiţiile de înscriere la pensie pentru limită de vârsta respectiv vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare contributiv prevăzute în anexa nr.5 la Legea nr.360/2023, începând cu data intrării în vigoare a legii, respectiv 01.09.2024, pot opta pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă sau continuarea activităţii, până la împlinirea vârstei de 70 ani, în condiţiile prevăzute de art. 46 alin.(2) din legea mentionată”, a precizat CJP Bistrița.

Citește și Pensii 2024. Ministrul Muncii, anunţ pentru cei mai sărmani români: Cât va fi pensia minimă de la anul

Astfel, Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud transmite și faptul că, începând cu data de 1 septembrie 2024, când va intra în vigoare Legea nr. 360/2023, persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare pot opta pentru acordarea pensiei sau continuarea activității, până la împlinirea vârstei de 70 de ani, în condițiile menționate de noua Lege a pensiilor, potrivit Știripesurse.ro.