Vești bune! Vaccinul pentru COVID a ajuns în Europa, la Bruxelles

Vaccinul pentru COVID dezvoltat de compania americană Pfizer a ajuns în Europa, la Bruxelles. Acesta a fost transportat din Statele Unite ale Americii în avioane cargo.

28 nov. 2020, 19:48
Vești bune! Vaccinul pentru COVID a ajuns în Europa, la Bruxelles

Vești bune. Vaccinul pentru coronavirus dezvoltat de compania americană Pfizer a început să fie transportat din Statele Unite ale Americii în Europa. Avioanele companiei aeriene United Airlines au misiune de a asigura transportul între cele două continente, fiind consider un zbor istorie.

Citește și: Vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer a ajuns la 95%

Primele doze de vaccin pentru coronavirus au ajuns la Bruxelles, conform Wall Street Journal. Dozele de vaccin au fost transportate în lăzi frigorifice şi sunt gata pentru a fi rapid distribuite în cazul în care sunt aprobate şi omologate.

Vești bune. Zborurile operate de compania aeriană United Airlines reprezintă doar una dintr verigile lanțului global de aprovizionare gândit pentru a face față provocărilor logistice pe care le presupune distribuirea vaccinului anti-COVID.

Planul de distribuţie include stocarea dozelor de vaccin în depozitele frigorifice deja existente în centrele companiei Pfizer din Kalamazoo, Michigan şi Puurs, Belgia, precum şi dezvoltarea facilităţilor similare din Pleasant Prairie, Wisconsin, respectiv Karlsruhe, Germania. Lanţul logistic presupune, de asemenea, zeci de zboruri cargo şi sute de transporturi rutiere în fiecare zi.

Conform New York Post, the Food and Drug Administration a permis deja avioanelor cargo ale United Airlines să transporte de cinci ori mai multă gheaţă decât e voie, în mod normal, pe durata unui zbor (circa 6,8 tone), pentru a putea ţine vaccinul la temperaturile extrem de scăzute la care trebuie păstrat (în jur de minus 80 de grade Celsius).

Pfizer şi BioNTech cer FDA autorizarea de urgenţă a vaccinului împotriva Covid-19

Pfizer şi BioNTech au anunţat miercuri, în urma unei analize finale, că vaccinul lor pentru Cobvid-19 are o eficacitate de 95% de prevenire a infectării. Compania de biotehnologie Moderna a anunţat că vaccinul său pentru noul coronavirus are o eficacitate de 94,5%.

Pfizer a anunţat vineri, 20 noiembrie, că a depus o cerere, la Agenţia americană a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA), în vederea unei autorizări de urgenţă (EUA) a punerii pe piaţă în Statele Unite a vaccinului candidat împotriva covid-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu societatea germană BioNTech, relatează Reuters.
 

 


loading...