Vești crunte pentru Volodimir Zelenski. Rusia a bombardat un depozit ucrainean cu arme din SUA

Armata lui Volodimir Zelenski are mari probleme. Un mare depozit de arme occidentale din vestul țării a fost distrus.

12 iun. 2022, 19:33
Vești crunte pentru Volodimir Zelenski. Rusia a bombardat un depozit ucrainean cu arme din SUA

Forţele ruse au lansat rachete de croazieră Kalibr pentru a distruge un mare depozit, din regiunea ucraineană Ternopil, vestul țării, unde se află arme americane şi europene, a anunţat duminică Ministerul Apărării din Rusia, citat de agenţia de presă Interfax, transmite Reuters.

În plus, armata rusă a doborât trei avioane de vânătoare Su-25 ale forţelor ucrainene în apropierea oraşelor Doneţk şi Harkov.

 

Vești proaste pentru Volodimir Zelenski

 

Anunțul terifiant pentru Volodimir Zelenski a venit la scurt timp după ce oficialii de la Kiev au început să se plângă că nu mai au suficiente arme și soldați pentru a continua defensiva în fața trupelor lui Vladimir Putin.

În regiunea Donbas, trupele de la Moscova au preluat controlul, prin indepărtarea Batalionului Azov. De asemenea, rușii continuă să se extindă către Odesa.

Rușii au avertizat în ultimele săptămâni, în repetate rânduri, că ucrainenii vor fi atacați în „punctele strategice”, dacă armata lui Zelenski va utiliza armele din Occident.

„Dacă aceste arme vor fi folosite împotriva teritoriului Rusiei, forțele armate ale țării noastre nu vor avea de ales decât să distrugă centrele de decizie”, a declarat Dmitri Medvedev, potrivit agenției TASS.

 

Volodimir Zelenski cere și mai multe arme din Occident

 

În timp ce ucrainenii sunt zdrobiți de armata rusă, birocrații de la Kiev cer Occidentului livrarea de și mai multe arme.

Vadym Skibitsky, adjunct al șefului Serviciilor de Informații Militare din Ucraina, susține că armata teritoriului invadat nu mai are muniție și că se bazează exclusiv pe armamentul livrat din vest, pentru a împiedica Rusia să înainteze.

„Acum este un război de artilerie. Totul depinde acum de ceea ce ne oferă vestul. Ucraina are o piesă de artilerie la 10 până la 15 deținute de armata rusă. Partenerii noștri occidentali ne-au oferit în jur de 10% din ceea ce au”, a transmis oficialul Serviciilor de Informații Militare, potrivit The Guardian.

Totodată, Volodimir Zelenski se plânge că armata rusă continuă să facă prăpăd în Ucraina.