Veşti de ULTIMĂ ORĂ pentru angajaţi. Iată ce se va întâmpla cu Tichetele de Sănătate

Persoanele angajate în baza unui contract individual de muncă vor putea primi de la angajator bonuri de valoare sub forma unor tichete de sănătate, în limita a şase salarii de bază minime brute pe ţară. Acestea vor putea fi folosite pentru tratamente şi investigaţii medicale, şedinţe de recuperare, dar şi pentru achiziţionarea medicamentelor pe baza reţetelor medicale. Acest proiect de act normativ urmează să fie dezbătut, în primă fază, de senatori.
Filip Stan
16 iun. 2016, 16:44
Veşti de ULTIMĂ ORĂ pentru angajaţi. Iată ce se va întâmpla cu Tichetele de Sănătate

Propunerea legislativă privind acordarea tichetelor de sănătate a fost înregistrată recent la Senat, prima Cameră sesizată cu proiectul prin care este propusă introducerea tichetelor de sănătate. Tichetele, care reprezintă bonuri de valoare, ar urma să fie acordate de angajator salariaţilor încadraţi cu contract individual de muncă, în limita a şase salarii minime brute pe ţară garantate în plată, pentru fiecare salariat, în decursul unui an fiscal. Cum salariul minim brut pe ţară este în acest moment stabilit la 1.250 de lei lunar, rezultă că salariaţii vor putea primi tichete de sănătate în valoare de cel mult 7.500 de lei într-un an (1.250 x 6), scrie avocatnet.ro.

Tichetele de sănătate vor fi disponibile atât pe suport hârtie, cât şi pe suport electronic şi vor putea fi acordate atât de firmele private, cât și de toate instituțiile publice indiferent de sistemul de finanțare și subordonare, inclusiv cele care se finanțează integral din venituri proprii, regiile autonome, societățile și companiile naționale, societățile comerciale la care statul este acționar unic sau acționar majoritar. În plus, sumele corespunzătoare tichetelor de sănătate acordate de angajator vor fi deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv la calculul impozitului pe venit, iar pentru salariat vor fi scutite de plata impozitului pe venituri şi a contribuţiilor sociale aferente.

Introducerea tichetelor de sănătate ar urma să asigure angajaţilor accesul la serviciile medicale de care au nevoie, în condiiţile în care multe companii din România nu asigură salariaţilor servicii medicale lunare. Prin urmare, tichetele de sănătate ar veni în ajutorul angajatorului și angajaților cu salarii mici și medii, care au nevoie să acceseze tratamente medicale personalizate.

Tichetul de sănătate, care va fi valabil timp de un an de la data emiterii, va fi putea fi folosit strict de către beneficiarul acestuia, pe baza actului de identitare, fără să existe posibilitatea transmiterii tichetului.

Dacă prevederile proiectului de lege vor intra în vigoare, serviciile medicale care vor putea fi plătite cu tichete de sănătate vor cuprinde servicii medicale de specialitate, de stomatologie, investigaţii paraclinice şi imagistice, servicii de balneofizioterapie şi recuperare medicală, dar şi reţete medicale prescrise de personalul medical din unităţile afiliate.

Utilizarea tichetelor în alt scop decât cele menţionate anterior, precum şi comercializarea acestora în schimbul unor sume de bani vor fi considerate contravenţii şi vor fi sancţionate cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei.

Citeşte şi Noul Contract Cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale, aprobat de Guvern. Care sunt modificările aduse

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
INNA și Alexandra Stan, mai mult dezbrăcate pe scenă, la Amsterdam! Publicul a fost în extaz! – GALERIE FOTO / VIDEO
Fanatik.ro
Ce s-a întâmplat cu câteva minute înainte să iasă fum alb pe coșul de la Vatican. Mulți spun că a fost un semn
Capital.ro
Bucurie pentru Călin Georgescu. Anunțul venit azi, 8 mai: Parchetul nu a adus noi probe
Playtech.ro
Papa Leon nu şi-a putut stăpâni emoţiile! Ce a făcut la balconul Vaticanului. Foto
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
„Veți ajunge la Canal”. Actorul Mihai Mălaimare, mesaj amenințător pentru cei care nu au vrut „turul II înapoi”
wowbiz.ro
Maria Ciobanu a cedat înainte ca sicriul soțului ei să fie coborât în groapă! Scene sfâșietoare de la înmormântare FOTO 
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Zodia care scapă de o mare povară. I se ia o piatră de pe inimă
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
Cine este cardinalul Robert Prevost și ce nume va primi noul Suveran Pontif
Cancan.ro
Mai rar așa ceva! Câte limbi cunoaște Papa Leon al XIV-lea
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Întoarcerea lui Traian Băsescu. Cutremur total pentru prezidențiale
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
Doi părinți, tineri români, în vârstă de 19 și 23 de ani, au fost găsiți morți în casă, în Germania: "Au fost împreună în baie, mult timp". Au plecat la muncă în străinătate cu doar câteva zile înainte de tragedie
Primul sondaj pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale. Ce procente au Nicușor Dan și George Simion: între ei e o diferență destul de mare
MediaFlux
Descoperire în furtul Tezaurului Dacic. Anunț important din Olanda.
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Premieră în România: autostradă cu hub de mare putere pentru vehicule electrice. Stațiile, mai performante decât cele din Germania