Veşti extraordinare despre marele artist Florin Piersic. Ce spun medicii despre evoluţia sa şi când poate reveni pe scenă

După ce a trecut prin momente dramatice în ultimele zile, Florin Piersic își începe procesul de recuperare, iar medicii oferă detalii esențiale despre starea lui de sănătate și perspectivele de revenire pe scenă.

15 mai 2024, 14:12
Veşti extraordinare despre marele artist Florin Piersic. Ce spun medicii despre evoluţia sa şi când poate reveni pe scenă
Veşti extraordinare despre marele artist Florin Piersic. Ce spun medicii despre evoluţia sa şi când poate reveni pe scenă

Veşti extraordinare despre marele artist Florin Piersic. Internat la Spitalul Foișor din Capitală de câteva zile, artistul este supravegheat cu atenție de către cadrele medicale pentru a-i asigura un proces de recuperare corespunzător. Adrian Marinescu, director medical la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a oferit informații relevante despre evoluția sănătății actorului.

„Din fericire, nu numai că suntem încrezători, ba chiar avem motive să ne gândim că evoluţia a fost bună şi post-operator şi pe partea de proces infecţios şi lucrurile sunt echilibrate. Până la urmă, este vârsta care e o realitate, sunt bolile cronice şi nu vorbim doar de cele cardiace, în aşa fel încât din punctul meu de vedere e un pacient fragil care poate să pună probleme. Îmi doresc din tot sufletul să fie bine şi în direcţia asta toată echipa medicală care a fost încă de la început, vorbesc de partea de la Bucureşti, îşi doreşte ca supravegherea permanentă să ducă la un deznodământ mai mult decât fericit. E ceea ce ne dorim. Trebuie lucrat pas cu pas. Contează fiecare zi. Lucrurile trebuie gândite treptat, pas cu pas, monitorizat din toate punctele de vedere şi să sperăm că vom ajunge la ceea ce toţi ne dorim”, a transmis medicul Adrian Marinescu, pentru Medika TV.

Citeşte şi: Ce spune Dumitru Dragomir despre presupusul diagnostic greşit pus de medici lui Florin Piersic. Comparația cu moartea lui Petrică Mîțu Stoian

Episodul medical care l-a afectat pe Florin Piersic a început în timpul unui spectacol, când a fost transportat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, unde s-a descoperit că suferă de o infecție la genunchi. Din nefericire, infecția s-a răspândit către inimă, determinând o intervenție chirurgicală de urgență și necesitând tratament la Institutul Inimii. În prezent, actorul se află sub îngrijirea atentă a medicilor la Spitalul Foișor din București.

Conform lui Adrian Marinescu, starea lui Florin Piersic este stabilă, acesta având capacitatea de a se ridica singur la marginea patului și chiar de a sta în picioare cu sprijin. Cu toate acestea, din cauza vârstei înaintate și a bolilor cronice asociate, actorul rămâne un pacient fragil, iar medicii sunt conștienți de posibilele complicații care ar putea apărea. Cu toate acestea, progresele înregistrate în procesul de recuperare sunt notabile. Operația de înlocuire a protezei a fost un succes remarcabil, permițându-i lui Florin Piersic să se mobilizeze într-o măsură semnificativă.

„Recuperarea e încă de acum. Recuperarea înseamnă evoluţia bună în sine. Sunt nişte paşi în direcţia asta şi sunt toate manevrele şi procedurile specifice într-un loc unde e supravegheat sută la sută. Dacă ne întrebăm când va merge, se va întâmpla treptat. Eu nu îmi fac probleme că nu se întâmplă o evoluţie bună din punctul ăsta de vedere, pe mine mă interesează să nu apară alte complicaţii, să nu apară alte probleme, să nu fie lucuri imprevizibile. Lucrurile vor merge mai departe. Printre primele întrebări ştim care a fost sau bănuim care a fost, a întrebat când voi ajunge pe scenă. Şi a fost şi mai interesant că îşi punea problema. Sigur că nu aşa se va pune problema şi că va ajunge să meargă fără sprijin, sperăm să fie o evoluţie bună”, a mai spus Adrian Marinescu.