Vești extraordinare din partea Guvernului! „Bonusul pentru familie”, de 1.500 de euro, se acordă din iulie. Cine va beneficia

Vești excelente pentru familiile de români din Austria. Guvernul austriac acordă "bonusul pentru familie" în valoare de 1.500 de euro în luna iulie.

13 mai 2023, 17:17
Vești extraordinare din partea Guvernului! „Bonusul pentru familie”, de 1.500 de euro, se acordă din iulie. Cine va beneficia

„Bonusul pentru familie” va fi acordat din iulie 2023 tuturor persoanelor din Austria care nu locuiesc în aceeași gospodărie cu persoana care are nevoie de îngrijire. Circa 22.500 de familii suplimentare vor primi acești bani. Anul acesta bonusul ajunge la 750 de euro, iar din 2024 va fi dublat la 1.500 de euro.

„Bonusul pentru familie este un sprijin important pentru rudele care îngrijesc. Am lucrat pentru a extinde cercul de beneficiari, astfel încât să beneficieze cât mai mulți dintre cei care fac această muncă valoroasă”, a transmsi ministrul afacerilor sociale, Johannes Rauch.

Citește și Bonusuri pe care românii amărâţi din Italia le pot primi de la stat. Se dau şi 15.000 de euro, plus card de cumpărături

Membrii familiei care oferă îngrijire și care au nevoie de îngrijire erau nevoiți să locuiască în aceeași gospodărie până acum, însă condiția a fost eliminată. Alte rude care au venituri mai mici, în această categorie putând intra pensionarii, spre exemplu, vor beneficia de acest bonus dacă îndeplinesc anumite condiții. Cei care au nevoie de îngrijire trebuie să primească cel puțin alocația de îngrijire de nivel 4.

Câți bani va aloca Guvernul în plus și câți oameni vor beneficia

„Îngrijirea este adesea furnizată de femei – neplătite la domiciliu. Cu ajutorul bonusului pentru membrii familiei, putem sprijini financiar și rudele care îngrijesc în munca lor valoroasă. Faptul că de această primă beneficiază în principal femeile cu venituri mici face ca această măsură să fie deosebit de eficientă”, a continuat ministrul Rauch.

Guvernul a decis să aloce încă 16,8 milioane de euro în 2023 și circa 33,5 de milioane de euro în 2024. Aproape 80.000 de rude îngrijitoare vor primi prima aceasta.

Ce prevede reforma îngrijirii

În afară de bonusul primit de familie, reforma cuprinzătoare a îngrijirii a adus și o creștere a indemnizației de agravare de la 25 la 45 de ore pe lună, extinderea interviului membrilor de familie de la trei la cinci întâlniri gratuite, precum și un drept la sprijin financiar pentru îngrijirea de substituție după numai trei zile.

Citește și Bonusuri de până la 14.000 lei pentru medicii de familie pentru depistarea precoce a bolilor cu impact major asupra sănătăţii

Mai mult, există niște îmbunătățiri când vone vorba de îngrijirea de 24 de ore. Acest lucru va face mai atractive locurile de muncă dependente.