Veşti noi pentru pensionari: Pensia va fi adusă de poştaş şi în 2019

Pensionarii nu îşi vor primi pensia pe card, din 2019, deoarece la Ministerul Muncii nu există în prezent un proiect în acest sens, au spus surse din minister.

23 nov. 2018, 16:51
Veşti noi pentru pensionari: Pensia va fi adusă de poştaş şi în 2019

„Nu există niciun proiect de acest fel la Ministerul Muncii şi nici nu va exista în viitorul apropiat”, au declarat oficiali din minister pentru „Adevărul”, întrebaţi dacă plata pensiilor se va face pe card, începând cu anul 2019, precum a anunţat ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici.

Drept urmare, pensionarii cărora pensia le era adusă acasă, prin poştaş, vor beneficia în continuare de acest serviciu.

Ministerul Muncii este cel care trebuie să iniţieze un astfel de proiect, deoarece Casa Naţională de Pensii este în subordinea sa. 

Teodorovici spunea, luna trecută, că doreşte ca statul să nu mai cheltuiască bani pentru expedierea pensiilor prin Poşta Română. Astfel, ministrul dorea ca pensiile să fie virate pe card, măsură ce viza aproximativ 3,5 milioane de pensionari. Decizia urma să fie luată chiar de anul viitor.

De asemenea, Teodorovici spunea că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să îşi treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoţite de comisioane.

Potrivit statisticilor, doar 30% dintre românii care trăiesc în mediul rural au un cont bancar şi foarte puţini dintre aceştia sunt pensionari. De aceea, specialiştii spun că mulţi pensionari de la ţară abia pot să folosească un telefon mobil, darămite să scoată bani de la bancomat.

Şi Poşta Română ar fi fost afectată major, riscând să intre în faliment, deoarece contractul de plată a pensiilor este cel mai valoros contract al companiei. Veniturile din distribuirea pensiilor reprezintă aproape jumătate din veniturile totale ale Poştei.


loading...
Partenerii noștri